Ucraina
Actualitate

Demografia Germaniei s-a echilibrat cu 843.000 refugiați din Ucraina, majoritatea femei și copii

Refugiații care sosesc din Ucraina au contribuit la creșterea populației din Germania la cel mai înalt nivel, conform informațiilor oferite de Oficiul Federal de Statistică.

Într-un raport publicat recent al instituției amintite, populația a crescut cu 1% (843.000 persoane), în prima jumătate a anului în timp ce, anul anterior, același studiu nota doar 0,1%.

Majoritatea refugiaților din Ucraina sunt femei și copii

Germania a înregistrat o imigrație netă de 750.000 de persoane din Ucraina în aceeași perioadă. Astfel, peste 84 milioane de persoane trăiesc, în prezent, în cea mai populată țară din Uniunea Europeană, conform Reuters.

Raportul subliniază că populația feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ avansată față de cea masculină care a crescut cu 0,8%, reflectând faptul că, în principal, femeile și copiii au fugit din cauza războiului din Ucraina.

În 2015, Germania deschide frontierele pentrru un milion de bărbați din Orientul Mijlociu

Potrivit oficialităților, Germania se confrunta cu una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume dar și cu cea mai îmbătrânită populație.

Politica permisivă față de imigrație au făcut-o o țintă atractivă pentru migranți, în 2015, Germania deschizând granița pentru un milion de refugiați din războiul din Orientul Mijlociu, majoritatea bărbați.

De-asemenea, în 1992, refugiații din războiul din fosta Iugoslavie au contribuit la creșterea populației cu 700.000 de persoane.