Life

DE CE simt durere cand fac dragoste?

Ti s-a intamplat sa simti o durere profunda atunci cand tu si iubitul tau faceti dragoste? O cauza ar putea fi faptul ca suferi de dispareunie. Foarte multe femei se confrunta cu o astfel de durere in timpul actului sexual, dar ezita sa vorbeasca despre ea, crezand ca va trece de la sine.

5 pozitii sexuale care il vor duce rapid la extaz. Afla cum poti avea parte de partide de amor nebune!
Neglijata, aceasta durere poate avansa de la o stare de usor disconfort, la o o imposibilitate de penetrare.
De la bun inceput, trebuie sa stii ca nu este o problema tocmai usoara, ci una foarte complicata, pentru ca poate fi cauzata atat de o serie de boli genitale, cat si de probleme care tin de psihic (stres, depresie, anxietate, nervozitate, incapacitate de a te relaxa etc.) sau de o stare de tensiune din interiorul cuplului.

De mentionat este faptul ca dispareunia apare nu numai in timpul actului sexual, ci si dupa si, uneori, poate implica si vaginism.

Dispareunia primara poate aparea in prima faza a vietii sexuale, pentru ca himenul, la primele contacte sexuale, nu este foarte elastic la toate femeile. Printre cauzele aparitiei acestor dureri se numara si frica sau imposibilitatea de a te relaxa, comunicarea deficitara cu partenerul, lipsa unui preludiu adecvat etc.

Advertisement Pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie, trebuie sa stii faptul ca o comunicare buna cu partenerul este vitala. Cunoasterea propriului corp este si ea foarte importanta, pentru ca te ajuta sa iti descoperi zonele erogene, sa descoperi cum si cat iti place sa fii stimulata si modalitatile sigure de a ajunge la orgasm.

Dispareunia secundara apare dupa o perioada de activitate sexuala normala si este, de cele mai multe ori, datorata unui traumatism, dar poate surveni si dupa o nastere.

Cauzele organice sunt cele care determina aparitia dispareuniei superficiale si profunde. Printre aceste cauze se numara si infectiile urinare, chisturi ovariene, boli cu transmitere sexuala, cum ar fi Chlamydia (afla mai multe din articolul Boli cu Transmitere Sexuala), anumite reactii alergice (la prezervativul din latex, de exemplu), schimbari hormonale (in cazul in care alaptezi sau te afli in perioada dinaintea menstruatiei), dar si medicamentele antihistaminice, care determina o uscare temporara a vaginului, preludiul neconsistent, menopauza etc.

Daca este cazul, este bine sa urmezi un tratament medical de inlaturare a chisturilor sau repararea unor anomalii pe care le ai din nastere, care iti provoaca aceste dureri in timpul actului sexual.

blank