Curs valutar BNR
Actualitate

Curs valutar BNR pentru 27 iunie 2022. Care sunt noile cotații

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar BNR pentru astăzi pentru monedele de circulație internațională precum euro, dolar sau liră sterlină. Iată care au fost schimbările din ultima perioadă a acestora și ce evoluție a avut Indicele ROBOR! Experții au observat apetitul românilor pentru valută în ultimele luni. Modificarea a avut loc de la începutul războiului din Ucraina. ,Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul. Observăm un apetit pentru numerarul în valută”, au afirmat specialiștii.

Curs valutar BNR pentru 27 iunie 2022: cât costă un euro azi. Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru valorile de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Cotațiile urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor și a Indicelui ROBOR. Indicele calculat la 3 luni nu a avut parte de nicio schimbare și a rămas la 6.18%, cel la 6 luni a crescut cu +0.01, ajuns astfel la 6.33%, iar cel calculat la 12 luni a rămas la 6.52%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

,,Nu este nicio problemă în asigurarea valutei”
,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor.

Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare. Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Curs BNR pentru: euro

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9471 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0007 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină
O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.7699 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0233, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.6905 de Lei, alături de variația negativă de -0.0163 de Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.