Unul dintre inconvenientele de a locui la bloc este lipsa spațiului. Metrii pătrați pe care îi avem la dispoziție nu sunt întotdeauna ofertanți în ceea ce privește spațiul pe care ni l-am dori cu adevărat, mai ales că pe parcursul anilor tot strângem lucruri.
Totuși, cu puțină imaginație și luând în considerare câteva sfaturi, putem să creăm cel puțin iluzia că avem un apartament mai mare. Ne vom simți mult mai bine din punct de vedere psihic iar casa noastră va avea o estetică mai frumoasă și mai organizată.
Cum putem face asta? Apelând la idei de amenajare interioară care scutesc spațiu dar care în același timp ne oferă toate funcționalitățile de care avem nevoie într-un apartament în care locuim zilnic.
Prima și cea mai importantă regulă pentru a avea un spațiu mai aerisit este aceea de a alege nu doar mobilă care să ne placă, ci una care să fie multifuncțională și care să îndeplinească concomitent mai multe nevoi. O canapea extensibilă, un pat prevăzut cu ladă de depozitare, un dresing cu multe rafturi încorporate sau un mobilier de bucătărie cu multe sertare pot să ne ajute să depozităm toate lucrurile de care avem nevoie dar în același timp să nu aglomerăm inutil spațiu.
Lems creează de 30 de ani mobilă românească de calitate, multifuncțională și în game ce acoperă toate nevoile de a amenaja încăperile, de la o garsonieră până la o casă de dimensiuni mari. Piesele de mobilier sunt executate la cele mai înalte standarde de calitate și au linii de design interesante dar și foarte practice. Astfel, casa noastră nu va părea înghesuită și vom avea mai mult spațiu la dispoziție. Bineînțeles că și din punct de vedere estetic, totul va părea organizat, armonios și aerisit.
Pe lângă mobila multifuncțională, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare este important să folosim o paletă cromatică adecvată. Cu cât apartamentul este mai mic, cu atât trebuie să folosim culori și nuanțe mai deschise atât pentru mobilă, cât și pentru zugrăveala pereților. Pentru ca un living să pară mult mai spațios, optează pentru o mobilă de culoare albă la care să adaugi o canapea într-o culoare optimistă, dacă vrei o pată de culoare. Un galben, un turcoaz sau mov poate adăuga un touch plin de stil iar livingul tău va fi unul extrem de cochet.
De asemenea, folosește spațiul oferit de mobilă la maximum. Adaugă pe rafturi decorațiuni însă nu exagera cu acestea. Cu cât avem mai puține lucruri care să încarce, cu atât camera va părea mai luminoasă.
Venind vorba de lumină, este important să nu obturezi lumina naturală ce intră prin ferestre. Evită să le acoperi și să poziționezi în dreptul ferestrelor piese de mobilier greoaie. De asemenea, renunță la draperiile somptuoase și limitează-te la perdele din materiale fluide și în nunațe cât mai deschise.
Poți crea iluzia unui spațiu mai mare și cu ajutorul oglinzilor. Acestea pot fi poziționate pe holul de la intrare, încorporate în mobilier sau direct pe perete. În dormitor alege un dresing al cărui uși sunt prevăzute cu oglinzi. Brusc, va părea că dormitorul tău este mult mai mare și mai aerisit.
Un spațiu aerisit poate fi creat și prin intermediul plantelor. Acestea vor adăuga o notă vie apartamentului tău și casa va fi plină de energie și culoare. Iar din punct de vedere psihic, cu siguranță ne vor da un tonus plin de viață și relaxat. Și exact asta ne dorim de la ”acasă”, nu-i așa?
Așadar, pentru a avea o casă aerisită nu uita de următoarele sfaturi: mobilă cât mai puțină dar multifuncțională astfel încât să ne acopere toate nevoile de confort și depozitare, culori cât mai deschise atât pentru piesele de mobilier, cât și pentru elementele de decor, oglinzi amplasate strategic și ghivece de plante vii.