Life

Cum folosești corect un aparat de epilare IPL acasă?

În timp ce epilarea cu lumină pulsată (IPL) a fost mult timp apanajul exclusiv al saloanelor de înfrumusețare și epilare, inventarea epilatoarelor pentru uz casnic a cucerit multe persoane care se pot bucura acum de o piele fără păr și netedă. Dacă și tu te-ai decis să investești într-un aparat pentru epilare definitivă, află care sunt punctele esențiale pe care trebuie să le cunoști pentru a utiliza corect epilatorul IPL.

În primul rând. Ce este epilarea IPL?

Epilarea cu IPL (Intense Pulsed Light) este o metodă populară și eficientă de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Aceasta utilizează lumina intens pulsată pentru a distruge foliculii de păr și de-a te lăsa cu o piele netedă, fără păr. Folosită regulat, epilarea IPL poate oferi rezultate de durată sau să te scape de părul nedorit pe viață, dar acest lucru ține de mai multe lucruri.

Pregătirea pielii tale este foarte importantă

Epilarea cu un aparat de epilare definitivă care folosește lumină intens pulsată este o metodă care necesită o bună pregătire. Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a folosi această nouă tehnică de epilare este să razi zona care urmează să fie epilată cu 24 de ore înaintea ședinței. Rezultatele se obțin cel mai bine pe fire de păr foarte scurte. Apoi, asigură-te că fiecare zonă de pe care dorești să îndepărtezi părul este bine curată și uscată. Evită să folosești acest aparat pentru epilare definitivă pe pielea care a fost arsă de soare, care are tatuaje sau cicatrici.

Verifică alimentarea cu energie electrică și configurează aparatul

Cele mai multe epilatoare sunt cu fir. Așadar, trebuie să le conectezi la rețeaua electrică înainte de a le putea folosi. Acest lucru este foarte practic, deoarece nu există întreruperi în timpul ședinței. Cu toate acestea, alte modele pot fi utilizate fără fir. Dacă acesta este cazul aparatului tău, asigură-te că încarci bateria înainte de utilizare, astfel încât să poți îndepărta părul de pe zonele dorite fără probleme.

Citește și  Teo Trandafir vorbește despre asemănarea dintre ea și fiica ei

Manipularea corectă a unui aparat de epilare definitivă

Numai după ce ți-ai pregătit pielea și ai setat intensitatea aparatului poți trece la epilarea propriu-zisă. Începe prin a plasa “fereastra” de epilare a aparatului pe o zonă pentru a verifica dacă există un contact real cu pielea. Dacă epilatorul este prevăzut cu un senzor de contact, flash-urile se vor declanșa automat atunci când există un contact total cu pielea. Apoi, odată ce ai văzut un flash, înseamnă că zona a fost epilată. Deplasează treptat fereastra de epilare pentru a trata toate părțile zonei respective. Evită să folosești aparatul pe aceeași zonă de două ori, deoarece acest lucru poate deteriora pielea.

Pentru a accelera ședința de epilare, tot mai mulți producători oferă acum epilatoare cu lumină pulsată cu funcție „flash în serie” sau „flash continuu”. Această opțiune practică trimite impulsuri flash la intervale regulate de câteva secunde pentru a trata rapid zona dorită.

Cât de des ar trebui să folosești un aparat de epilare definitivă cu lumină pulsată?

Epilarea cu lumină intens pulsată necesită mai multe ședințe pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate. În primul rând, trebuie să știi că părul crește în trei etape distincte și doar una dintre acestea este receptivă la tratamentul cu lumină intens pulsată. Aceasta este faza anagenă, care corespunde creșterii părului. Rădăcina părului este atunci clar vizibilă și mai receptivă la energia luminoasă emisă de epilator. Deoarece nu toate firele de păr intră în această fază în același timp, este important să se efectueze mai multe ședințe pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Pe lângă tonusul pielii și culoarea părului, frecvența de utilizare a unui epilator trebuie să se bazeze și pe recomandările producătorului. Așadar, citește cu atenție instrucțiunile. Pentru a-ți face o idee generală despre frecvența ședințelor de epilare cu lumină pulsată, ar trebui să lași o medie de 2 săptămâni între primele 4 ședințe. Apoi, continuă la 3 săptămâni sau chiar o lună între ședințe. După aceea, tratamentul poate fi efectuat după cum este necesar, poate doar anual, în funcție de cantitatea de regenerare a firului tău de păr.

blank