Culinar

Crema de Dovleac cu Tapenade.

Crema de Dovleac cu Tapenade.

Crema de Dovleac cu TapenadeDovleac-4kg

 

Usturoi-5catei

 

Miere-4linguri

 

Sare si piper- dupa gust

 

Masline-200g

 

Mod de preparare

 

Se curata si se taie dovleacul cuburi mari, se baga la cuptor condimentat si se lasa timp de 20 de minute, la 220 de garde. Dupa ce se termina timpul de coacere, se transfera intr-o oala si se adauga usturoiul, mierea si se adauga 1 litru de apa peste toate acestea, se lasa la foc mic pana scade la jumatate.

 

Maslinele se ‘toaca’ marunt(aproape de consistenta unui piure), si aceasta dragii mei este tapenade.

 

Tapenade-ul se pune pe mici crutoane de toast uscate in cuptor si pentru o imagine de invidiat, va sfatuiesc sa va lasa-ti imaginatia sa o i-a razna si sa decorati farfuria cu ce va doreste inima.

Pofta buna!

 

Foto si text : Ciobota Sorin

 

 

 

blank
blank