Actualitate, Stiri

CNA-ul calca in picioare toate televiziunile

CNA-ul calca in picioare toate televiziunile

blankCNA-ul a luat o serie de masuri drastice in privinta a ceea ce ar trebui sa priveasca fiecaren dintre noi la tv. Modificarile efectuate in mod abuziv vis-a-vis de libertatea cetateanului de vizualiza ce doreste la tv fara sa fie manipulat sunt :

1. Orice contestare a sancțiunii CNA in instanta suspenda executarea pana la decizia definitiva.

2. Furnizorii de cablu sunt obligati sa difuzeze si sa ordoneze canalele in functie de audienta pe care posturile au avut-o in anul anterior.

3. Au obligatia sa prelucreze acelasi semnal pentru toate programele incluse in oferta lor.

4. Deasemenea vor fi reorganizate programele generaliste, de stiri, de analize si dezbatere pe teme politice si economice de actualitate in functie de pondere semnificativa in formarea opiniei publice. „[..] Serviciile de programe retransmise vor fi ordonate anual, fiind pozitionate pe frecvente in ordinea descrescatoare a mediei cotei de audienta masurata si certificata conform art. 45, realizata de fiecare serviciu de programe in cursul anului calendaristic precedent”.

5. Cel mai important : Daca este sesizata o problema privind calitatea semnalului, iar in cinci zile aceasta nu este remediata, firma va fi penalizata cu 1 – 3% din cifra de afaceri a anului precedent.

 Acestea sunt modificarile CNA-ului privind legea Audiovizualului luate in regim de URGENTA. Nu stim de ce se grabesc asa de tare sa modifice legea si mai ales fara sa mai treaca si prin Parlament pentru aprobare, pentru ca atunci cand exista astfel de modificari se face un raport de activitate care daca este respins de Parlament, membrii CNA pot fi demisi. 

In acest moment membrii CNA au mandat pe o perioda de 6 ani, indiferent de formatiunea politica sau de cine este la putere. Practic acesti oameni, fiinte, zei, considera ca au o functie inamovibila si fac ce vor. Este inadmisibil sa fie violat in halul acesta dreptul fiecaruia la vizionare, mai ales cand te gandesti ca CNA-ul este dispus sa iti aranjeze tie canalele in ordinea dorita de ei. Asa hal de manipulare a mai fost vazut pe vremea Securitatii, primim un remember pe care nimeni nu il doreste, mai ales cei care au luptat sa aleaga sa schimbe canalul atunci cand vad mutra cuiva care nu le convine.

blank