Ciucă:
Actualitate

Ciucă: Suntem în urmă cu legislația PNRR / Bugetul trebuie aprobat până la 24 decembrie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că legislația necesară PNRR este întârziată și a cerut rapid ordonanța de urgență necesară alocării banilor. ”În PNRR avem 507 jaloane și ținte. Suntem în urmă, cel puțin cu elaborarea OUG privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, aș dori să avem o dezbatere să avem cât de repede ordonanța pe masă”, a spus Ciucă la începutul ședinței de guvern.

„Proiectul de buget pe 2022. Nicolae Ciucă declară că a discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că luna decembrie „este plină” în ceea ce privește pregătirea bugetului de stat pentru 2022. Acesta spune că majorările din pachetul social vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. În ceea ce privește cheltuirea banului public, Câciu a afirmat că banii de multe ori „chiar și în orașe nu sunt bine gestionați”. Astfel el spune că rectificările bugetare ar trebui făcute în situații excepționale, dacă bugetul nu are erori.

El a dat asigurări, marți, că nu vor fi majorate și nici nu vor fi introduse noi taxe și, totodată, a spus că bugetul va fi echilibrat și responsabil, iar banii vor fi împărțiți corect.

Acesta a afirmat că guvernanții se gândesc să facă o echilibrare a pensiilor speciale. Cei vizați sunt pensionarii militari, mulți dintre aceștia având venituri mai mici decât alte categorii.