Gradinita este o etapa minunata din viata celor mici. La gradinita Teddybar sunt pretuiti atat elevii, cat si parintii. Asadar, pentru a va demonstra acest lucru, va invitam sa cititi despre lucrurile pe care un copil ar trebui sa le invete la gradinita. Deci, daca cei mai mici copii sunt pe cale sa intre intr-o gradinita, prin aceste mici exemple, veti avea o idee mai larga asupra situatiilor cu care va veti confrunta.
In gradinita, cei mici muncesc sa invete sa recunoasca si, in unele cazuri, sa-si regleze emotiile. Pentru ca este un spatiu pe care il impart cu alte persoane, copiii invata sa respecte regulile de convietuire. De exemplu, copiii vor invata sa rezolve diferite situatii si, prin urmare, sa-si regleze emotiile. Dar nu va faceti griji, pentru ca, desi o mare parte din munca este a lor, in aceasta etapa exista profesori care sunt pregatiti sa-i insoteasca in proces.
Daca totul merge bine, copiii in aceasta etapa de crestere capata incredere pentru a putea comunica cu alte persoane din afara nucleului lor familial (colegi de clasa, prieteni si profesori). Desi inainte de gradinita exista o cresa, la acest nivel copiii invata sa comunice cu oamenii de varsta lor prin munca in echipa si jocuri. In acest caz, relatiile interumane sunt gestionate si de adulti si profesori pregatiti pentru a evita neintelegerile intre copii, dar daca altfel comunicarea nu este de sine curgatoare, este recomandat sa incurajam copiii sa comunice prin alte mijloace, de exemplu prin desen.
In ceea ce priveste invatarea logica si matematica, la gradinita oamenii nu invata ca atare sa scrie sau sa citeasca, ci invata sa descifreze litere, cifre si unele paragrafe. Copiii invata sa-si recunoasca numele si cantitatile pe care le reprezinta. Este foarte important ca adultii sa joace un rol responsabil in acest aspect al matematicii si scrisului, deoarece cel mai putin recomandat este sa provoace confuzie in randul copiilor.
Creativitatea este stimulata deoarece copiii au o abordare larga legata de lumea artelor si a unor mijloace media, cum ar fi povesti, filme, cantece si jocuri. Cele mai frecvente scenarii de la gradinita sunt atunci cand copiilor le place sa coloreze, sa deseneze obiecte familiare si sa isi deseneze parintii, fratii sau prietenii. De aceea, in aceasta situatie, se recomanda stimularea copiilor cu complimente, sau intrebari despre creatiile lor.
Copiii invata sa asocieze ceea ce invata la scoala cu experientele din afara acesteia, motiv pentru care multi copii capata placerea de a pune frecvent intrebari sau de a-si reafirma invatarea cu ceea ce fac acasa.
Acest punct este foarte important pentru ca depinde de adulti ca copiii sa-si relationeze in mod optim cunostintele cu viata de zi cu zi. Ca adulti putem pune intrebari cu privire la subiect, de exemplu, daca un copil a dobandit capacitatea de a lucra in echipa, ar fi mai bine ca parintii sa-si invite copiii sa indeplineasca sarcini mici precum aranjarea jucariilor.
In acest sens, gradinita Teddybar este una din cele mai bune. Intra pe pagina web si acolo vei gasi caracteristicile tuturor nivelurilor educationale pe care le predau si, in plus, vei avea acces la regulamente, calendare scolare si cerintele de inscriere.
Alaturi de promovarea dezvoltarii integrale a copiilor mici, misiunea celor de la Teddybar este sa ghideza educatia copiilor cu sprijinul eticii, moralei si educatiei de calitate. De asemenea, se preda un model educational bazat pe dezvoltare continu si se lucreaza constant pentru a genera invatare semnificativa cu sprijinul strategiilor de cercetare, reflectie si analiza.
Cei mici se dezvolta si invata in ritmul lor, deoarece fiecare are abilitati de invatare diferite. Ca parinte, este foarte important sa te intrebi daca invata la nivelul colegilor de clasa, daca te intereseaza sa stii ce ar trebui sa stie un copil de 5 ani la gradinita.
De la 3 la 5 ani este o etapa foarte interesanta pentru dezvoltarea personalitatii celor mici, deoarece aici isi vor cauta independenta pentru a desfasura activitati simple, vor argumenta cu mai multa usurinta ceea ce li se cere si vor chiar incep sa acorde mai multa atentie la ceea ce fac. Prin urmare, vor dori sa exploreze si sa intrebe mai multe despre lucrurile din mediul lor pentru a-si defini modul de a gandi si de a actiona.
Potrivit expertilor, copiii trebuie sa treaca prin mai multe etape ale dezvoltarii copilariei care sunt clasificate in cinci domenii principale: cresterea fizica, dezvoltarea cognitiva, dezvoltarea afectiva si sociala, dezvoltarea limbajului si dezvoltarea senzoriala si motrica.
Pe masura ce copilul se dezvolta, este timpul ca el sa urmeze nivelul prescolar si pentru acest punct este important sa aiba capacitatea de a:
-Cunoaste adresa completa;
-Cunoaste majoritatea literelor alfabetului;
-Numara pana la 10;
-Cunoaste numele complet al parintilor;
-Cunoaste numele a cel putin 4 culori;
-Intelege elementele de baza ale timpului;
-Cunoaste utilizarea obiectelor precum banii, alimentele sau aparatele de uz casnic;
-Distinge intre realitate si fantezie;
-Avea o conversatie semnificativa cu alte persoane;
-Scrie litere sau cuvinte mici
-Copia și recunoaste figuri geometrice;
-Desena oameni, animale sau personajele preferate;
-A se imbraca si dezbraca singur;
-Mananca cu lingura si furculita.
Amintiti-va ca fiecare copil progreseaza in ritmul lui, asa ca daca are nevoie de sprijin in orice domeniu, puteti merge la experti, il puteti sustine cu observatiile profesorilor sai, astfel incat sa il puteti ajuta sa dezvolte noi abilitati cei ii vor servi toata viata.
Micutul nu are inca aceste aptitudini sau ii este greu sa invete? La gradinita Teddybar vi se ofera calitatea predarii, precum si atentia si grija pe care trebuie sa le aiba gradinitele. Copiii vor invata din distractie!
Au planuri de predare ideale pentru cei mici, pe langa: grupuri mici, serviciu medical, sala de mese, engleza avansata, facilitati de ultima generatie, securitate interna
Teddybar este o gradinita care se angajeaza in dezvoltarea integrala a fiecarui copil si lucreaza indeaproape cu fiecare parinte.