Life

Produse necesare pentru un păr sănătos și frumos

Trăim într-o perioadă în starea de bine este extrem de importantă. Din acest motiv, este indicat să ai grijă nu doar de sănătate, ci și de frumusețea fizică. Trebuie să te simți și să arăți bine.

În cele ce urmează, îți vom spune ce produse este indicat să folosești pentru a te bucura de o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă.

Fiole tratament pentru păr

Fiolele tratament au o concentrație mare de substanțe care contribuie la tratarea în profunzime a părului. Unele pot fi folosite singure, iar altele pot fi amestecate cu creme și măști pentru păr.

Utilizate, vor da părului strălucire și volum, vor repara firele despicate și îl vor hidrata. Pentru un rezultat bun, este indicat să alegi produse de la mărci cunoscute, deoarece opțiunile mai ieftine îți pot afecta pH-ul părului. 

Șampon

Trebuie folosit un șampon indicat pentru fiecare tip de păr, deoarece alegerea unuia greșit poate afecta pH-ul acestuia și poate face părul tern, îl poate usca sau îngrășa. Rutina de hidratare ar trebui să conțină în plus față de șampon, mască și cremă de păr.

Balsam

Balsamul trebuie ales în funcție de tipul de păr. În mod normal, dacă părul tău are firul gros nu ai nevoie de el. Însă, dacă ai părul subțire care tinde să se încurce, este bine să folosești balsam.

Există diferite tipuri de balsam în magazinele de specialitate. Unele se pot aplica înainte sau după șamponare. De asemenea, există și balsam care poate fi aplicat fără a șampona ulterior părul, fără a fi nevoie să-l clătești, ori pe care îl poți aplica pe părul uscat.

Alegerea sa depinde de timpul de care dispui și dacă îți dorești un look fresh și natural sau unul îngrijit și bine definit.

Ser

Este un produs menit să hidrateze vârfurile părului, care suferă cel mai mult din cauza efectelor factorilor de mediu, tratamentelor, plăcii si uscătorului de păr. Pe scurt, este un etanșant pentru cuticule care protejează părul de căldură.

Placă de păr

Atunci când alegi o placă de îndreptat părul, cel mai important este să fii atentă la materialul din care este fabricată, căci el intră în contact direct cu părul. Ar trebui să alunece bine și să ofere protecție. Unul dintre cele mai bune materiale în acest scop este ceramica, deoarece asigură o temperatură constantă și permite părului să alunece bine între plăci, reducând frecarea și electricitatea statică. Unele modele au ionizatoare încorporate care contracarează ionii pozitivi din păr, îndreptându-l și făcându-l mai moale și mai strălucitor.

Perie

Alege-le pe cele făcute cu peri naturali care dăunează mai puțin scalpului și încrețesc mai puțin părul.

  • Perie cilindrică: Este ideală pentru a forma bucle, valuri, întoarce vârfurile și da volum părului.
  • Perie plată: Oferă textură părului și este excelentă pentru netezire și strălucire la uscare.
  • Perie cu ventilație: Permite aerului din uscător să ajungă direct în păr. Poate fi optiune foarte bună pentru tine dacă vrei să dai rapid o formă frumoasă părului.
  • Perie cu aer cald: Generează căldură și o poți folosi pentru a ondula părul, fără să utilizezi ondulatorul.

Uscător

În prezent, există o gamă variată de uscătoare de păr, ce folosesc diferite tehnologii. Acest lucru îți permite să alegi uscătorul ținând cont de nevoile tale.

Există uscătoare cu ioni care dau strălucire părului și suprimă electricitatea statică. Sau cu turmalină ce emite căldură cu infraroșu, reducând timpul de uscare în timp ce dă luminozitate părului. Sau uscătoare din ceramică care mențin tot timpul aceeași temperatură a aerului și facilitează coafarea părului.

Așadar, nu ezita să-ți aranjezi părul astfel încât să arate bine și să te facă să te simți bine. Și nu uita ca, atunci când cumperi produsele necesare, să pui în coș și o spumă de păr.

Și, de ce nu, un spray pentru păr pentru un styling cât mai reușit. Spor la cumpărături!