Medical

Ce tratamente sunt recomandate pentru durerile de spate?

Te confrunți cu dureri de spate și nu știi ce tratament ar fi potrivit pentru ameliorarea acestora? În funcție de tipul de durere, există o serie de recomandări care te vor ajuta rapid. Pentru a putea descoperi care este cel mai bun tratament pentru dureri de spate, va trebui să afli care este cauza acestora. Iată de ce apar aceste dureri:

Tensiunea musculară

Tensiunea musculară reprezintă principala cauză a apariției de dureri de spate. Aceasta contribuie la reducerea fluxului sangvin la nivelul musculaturii paravertebrale, cu deprivarea acestora de oxigen și de nutrienții necesari unei bune funcționări.

Acest tip de durere este influențată în special de adoptarea unor posturi incorecte în timpul desfășurării diferitelor activități profesionale sedentare, precum munca de birou, șofatul pe timp îndelungat sau alte situații care implică ortostatismul prelungit precum: în cazul frizerilor, stomatologilor, medicilor chirurgi etc.

Aceste posturi incorecte ale spatelui pe timpul desfășurării activităților zilnice se dovedesc a fi cauzatoare de probleme pentru mușchii spatelui. De cele mai multe ori, munca de birou necesită o poziție 100% corectă pentru a nu te confrunta cu durerile de spate. Este extrem de dificil să stai în poziția de drept ore îndelungate, este recomandat să faci câteva pauze pe zi, în care poți face exerciții de întindere pentru a detensiona zona spatelui.

În cazul în care această durere apare sau nu dispare odată apărută, este important să știi cum tratezi problema care te face să te simți mult prea incomod.

Durerea de spate este temporară și dacă înveți să o tratezi corect, aceasta va dispărea în doar câteva zile, în cazuri mai grave, poate dura chiar și câteva săptămâni. Cu ajutorul unui gel pentru dureri de spate poți scăpa destul de repede de această problemă. Gelul sau crema antiinflamatoare contra durerilor acționează asupra zonei afectate și calmează tensiunea musculară acumulată.

O altă cauză care poate favoriza apariția durerilor de spate poate fi condiția inproprie de somn. Spre exemplu, dormitul pe saltele sau pe canapele care nu respectă fiziologia coloanei vertebrale sau chiar dormitul pe perne inconfortabile.

Tratamentele pe care pacienții trebuie să le urmeaze cuprind administrarea de antiinflamatoare, alături de terapia prin exerciții fizice și gimnastica de recuperare.

Pe lângă tratamentele necesare cu Kamfolin unguent antiinflamator este mai bine să previ apariția durerilor de spate pentru a nu te confrunta la nesfârșit cu aceeași problemă. Iată cum poți realiza acest lucru:

  • Menținerea unei poziții corecte(spate drept)
  • Înălțimea corescunzătoare a scaunului de birou
  • Spătarul corespunzător al scaunului de birou
  • Masajul săptămânal
  • Exerciții ușoare de întindere a zonei spatelui

Obezitatea

De foarte multe ori, durerea de spate apare în cazul persoanelor cu o greutate mai ridicată decât în mod normal. Coloana vertebrală susține și preia o mare parte a greutății corpului. De aceea, durerile musculare și de spate nu vor înceta să apară. Pe lângă acest aspect, vei putea simți și alte simptome pe care obezitatea le favorizează precum: rigiditate musculară și dificultate la mers.

La fel ca și în exemplele menționate mai sus, durerea de spate trebuie tratată cu ajutorul antiinflamatoarelor, cremelor pentru dureri, exercițiilor fizice de întindere, kinetoterapiei, masajului etc.

În plus față de aceste tratamente, în cazul persoanelor care suferă de obezitate, se mai recomandă o dietă strictă sau nu(după caz). Stilul alimentar și menținerea unei greutăți normale este crucială pentru a trata corespunzător odată pentru totdeauna această problemă.

Bătrânețea

Un alt factor care determină apariția durerilor de spate este înaintarea în vârstă. În acest caz, cel mai bun tratament pentru dureri de spate este menținerea unui stil de viață sănătos și activ. Pe lângă acest aspect, unguentele contra durerilor pot face cu adevărat minuni în tratarea problemei.

În cazul în care durerile de spate nu se ameliorează, consultați un medic specialist. Acesta va ști cum să evalueze problema deoarece pot exista și alte afecțiuni ascunse care determină apariția acestora.