Life, Stiri

Ce fructe ar fi bine să consumi în această vară!

Toate au efecte miraculoase asupra organismului

 fructe

Poti consuma fructele specifice sezonului cald fie ca atare, fie sub forma de tarte sau de salate. Astfel, beneficiezi de toate proprietatile lor miraculoase.

Ciresele – sunt considerate superfructe datorita proprietatilor variate anticancerigene, antiinflamatoare, energizante si regeneratoare, facand parte din lista celor mai bogate 20 de alimente bogate in antioxidanti. Acestea au un nivel ridicat de antocianina, un puternic antioxidant ce neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, ofera protectie impotriva infectiilor si care ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, ciresele sunt bogate in vitaminele A, C si fibre si contin de 19 ori mai mult beta caroten decat capsunile si afinele, fiind adesea recomandate pentru detoxifierea organismului si in special a rinichilor.

Caisele – reprezinta o sursa esentiala de fibre si beta caroten, ce asigura stimularea activitatii cerebrale si protectie impotriva celulelor canceroase si a bolilor de inima. Totodata, datorita nivelului ridicat de fier, potasiu si mai ales vitamina A, caisele ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale si reda stralucirea pielii.

Piersicile – sunt ideale pentru prevenirea imbatranirii premature datorita flavonoidelor si beta carotenului din compozitie. Aceste fructe nu sunt doar savuroase, ci au si proprietati curative deosebite, datorita varietatii de vitamine ( A, C, E, K, complexul de vitamine B) si a acidului chlorogenic – un antioxidant cu puternic rol antiinflamator, imunostimulator si anticancerigen. Cea mai importanta cantitate de nutrienti a piersicilor se regaseste in pielita si pulpa acesteia.

Pepenele rosu – pe langa gustul racoritor si senzatia de satietate pe care o aduce, pepenele rosu este cunoscut si pentru efectele sale antioxidante intense si pentru cantitatea bogata de fitonutrienti ce ajuta la stimularea anticorpilor, eliminarea mai rapida a toxinelor si la cresterea nivelului de energie. Compozitia sa, in care predomina apa si mai putin caloriile, include si surse importante de vitaminele A, C, beta caroten, potasiu si complexul de vitamine B.

Fructele de padure (zmeura, afinele, murele, coacazele) – sunt o sursa importanta de resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut, ce scade nivelul colesterolului „rau” si creste nivelul colesterolului „bun”. Resveratrolul impiedica inmultirea celulelor cancerigene si stimuleaza inmultirea celor sanatoase din organism, ajutand totodata si circulatia sangelui, intrucat scade vascozitatea sangelui. Fructele de padure sunt si un remediu natural impotriva imbatranirii premature, contribuind la mentinerea elasticitatii pielii. Vitamina C, cuprul, seleniul, zincul si fierul sunt alte proprietati din fructele de padure ce ajuta la intarirea si stimularea sistemului imunitar.

blank