Social, Stiri

Ce i-a făcut unei fete de numai 14 dintr-un centru de plasament?!

Exploatată sexual de cel care se dădea drept iubit al ei

 plasament

Doi tineri din Bârlad au fost condamnaţi de Tribunalul Vaslui la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, fiind acuzaţi că au exploatat sexual o fată de 14 ani dintr-un centru de plasament, care era obligată să întreţină relaţii sexuale cu cel puţin patru clienţi pe zi.

Magistraţii Tribunalului Vaslui i-au condamnat la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe Mario Angel Obreja şi Toader Nistor, pentru trafic de minori, fiind acuzaţi că au exploatat sexual, în două locuinţe din municipiul Bârlad, o fată de 14 ani dintr-un centru de plasament.

Cei doi, unul fiind iubitul fetei, iar celălalt proprietarul unuia dintre apartamente, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizate şi Terorism (DIICOT) Vaslui în luna septembrie 2013. Ei sunt acuzaţi că au obligat-o pe minoră să întreţină relaţii sexuale cu cel puţin patru clienţi pe zi.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de procurorii DIICOT, suma percepută era de 40 sau 50 de lei pentru fiecare client, sumele obţinute fiind însuşite în totalitate de cei doi tineri.

Fata a fost recrutată dintr-un centru de plasament din Bârlad de către Mario Angel Obreja, care i-a promis acesteia că se va mărita cu ea după ce vor strânge suficienţi bani de nuntă din prostituţie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au sesizat Poliţia în acest caz, după ce angajaţii centrului de plasament unde era cazată fata au observat o schimbare în comportamentul acesteia.

“Odată cu sesizarea Poliţiei, s-a luat măsura imediată de mutare a minorei într-un alt centru din judeţul Vaslui pentru a fi îndepărtată de acel mediu. Ulterior, fata a fost inclusă într-un program de reabilitare şi recuperare psiho-emoţional, aşa cum se procedează cu orice beneficiar în astfel de cazuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.