Mircea Geoană despre războiul din Ucraina
Actualitate

Ce a declarat Mircea Geoană despre războiul din Ucraina. ,,Nu vedem condiţii pentru o negociere între cele două părţi”

Un înalt oficial NATO consideră că războiul din Ucraina o să continue și în 2023. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței, este de părere că nu există „condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la negociere Rusia-Ucraina.

Mircea Geoană: Ucrainenii pun presiune în permanență pe liniile frontului, iar recent, câteva săptămâni, în partea de sud, în zona oraşului Herson, armata ucraineană avansează până pe malul fluviului Nipru. Acestea fiind spuse, ucrainenii au un număr de victorii mic, dar toate au fost foarte importante.

Putin opune rezistență

Secretarul NATO susține că Vladimir Putin plănuiește să opună rezistenţă cât mai mare pe timpul iernii.

„Trebuie să spunem că, din punct de vedere politic, de această dată, nu vedem condiţii pentru o negociere între cele două părţi în viitorul apropiat, dintr-un motiv care este evident. (…) Poziţiile sunt atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât, astăzi, nu vedem condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere”, a fost declarația făcută de Mircea Geoană, potrivit antena3.ro.

„Nimeni din cadrul Alianţei nu negociază ceva în numele Ucrainei. Este un lucru la care ţinem foarte mult. Şi, la nivelul alianţei noastre, politic nu avem contacte cu Rusia, dar preşedintele Comitetului Militar, amiralul Rob Bauer, a avut o corespondenţă scrisă cu generalul Gherasimov. Nu vedem semnale foarte încurajatoare din partea Federaţiei Ruse”, a mai adăugat secretarul general adjunct al NATO, conform aceleiași surse.