Avocații din SUA și Marea Britanie ai femeilor care îi acuză pe frații Tate de viol au susținut o conferință de presă la București. Aici au exprimat solidaritate împotriva hărțuirii și intimidărilor generate de Andrew Tate și susținătorii săi.
Cazul Fraților Tate pare să nu se mai termine. Un nou scandal. Echipa legală care reprezintă femeile implicate în procesul împotriva fraților Tate în Marea Britanie, acuzați de viol și agresiune fizică (McCue Jury & Partners), și echipa legală care reprezintă martorii cheie în dosarul românesc împotriva fraților Tate (National Center on Sexual Exploitation Law Center și Laffey Bucci & Kent) au organizat o conferință de presă la București. Aici au subliniat că aceștia încearcă să intimideze victimele.
Avocatul Matthew Jury a spus la conferința de presă: „Eu și echipa mea din UK suntem aici pentru a reprezenta cele 4 supraviețuitoare britanice ale seriei de abuzuri suferite din partea lui Tate. Ele nu pot fi aici în persoană, nu pentru că acuzațiile lor nu sunt reale sau pentru că le este frică, dar pentru că nu ar trebui să suporte această campanie de denigrare, amenințări și hărțuire pe care frații Tate, echipa lor de avocați și susținătorii lor o duc împotriva femeilor.”
Avocații au subliniat că nu se vor opri să vorbească public despre abuzurile suferite de clientele lor. Chiar dacă au primit notificări de intentare a unor procese de defăimare, potrivit ProTV.
Cazul Fraților Tate, un eveniment planetar
Frații Tate au susținut că avocații sunt plătiți de presa mainstream. Avocații au respins această afirmație și au subliniat că victimele nu urmăresc bani sau faimă, ci doar dreptate. Avocatul britanic Matthew Jury a mulțumit României pentru aducerea fraților Tate în fața justiției. A subliniat că acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă autoritățile britanice i-ar fi trimis în judecată în timp util.
Avocata americană Jillian Roth a declarat că sunt aici pentru a oferi sprijin autorităților române și pentru a apăra martorii cheie în procesul civil intentat de Tate pentru defăimare în Statele Unite. Avocații au subliniat că victimele se tem pentru viața lor, fiind hărțuite constant de frații Tate și susținătorii lor, iar această teamă a fost admisă de justiția din SUA.
„Aceste femei sunt foarte speriate, sunt îngrozite, au fost amenințate, au venit oameni la locul lor de muncă, la domiciliu, pentru a le amenința. Sunt speriate și au toate motivele. (…) Sunt speriate, dar nu sunt intimidate, nu vor da înapoi. Frații Tate vă vor spune că sunt nevinovați și că sunt, de fapt, persecutați pentru opiniile lor. Noi toți vă spunem că ei au comis abuzuri, infracțiuni și că trebuie să plătească pentru ele”, a mai spus Roth.
Scandal generat de prezentarea informațiilor
Echipa legală a mai menționat că frații Tate au trimis detectivi particulari să-i amenințe pe prietenii și familiile victimelor. Ceea ce a creat un climat intimidant și înfricoșător. De aici a început un mic scandal.
La conferința de presă, au fost prezenți și trei membri din echipa de avocați ai fraților Tate. Avocatul Eugen Vidineac, care au încercat să adreseze întrebări reprezentanților legali din SUA și Marea Britanie. Acesta a adus acuzații de prezentare a informațiilor false. A susținut că principalul scop al avocaților străini în România este strângerea de fonduri pentru victimele pe care le reprezintă.
Eugen Vidineac a explicat motivul prezenței sale la conferință: „Interesul meu a fost ghidat de lipsa de informație din comunicatul de presă oferit de echipele de avocați din UK și Marea Britanie, respectiv că se dorește să existe o strângere de fonduri.” El a subliniat că a dorit să se asigure că informațiile prezentate de avocații din UK și Marea Britanie sunt veridice.
Cazul Fraților Tate se află acum la camera preliminară a Tribunalului București, iar procesul nu va începe până la finalizarea acestei proceduri. Frații Tate nu mai au interdicția de a părăsi Bucureștiul și județul Ilfov, iar procesul continuă.