Cătălin Predoiu, premierul desemnat al PNL, a postat un mesaj pe Facebook prin care indeamna la revolta si cheamă oamenii politici în stradă. Liderul PNL îşi exprimă respectul faţă de cei care au protestat vineri împotriva deciziei Senatului de a respinge cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova şi mai ales împotriva modului în care această decizie a fost luată.

Cătălin Predoiu

“Respectul meu pentru cei care au protestat ieri seară împotriva acelor senatori care au votat contra justiţiei în cazul Şova. Ei dovedesc curaj şi responsabilitate. Sunt solidar cu ei. Poate că e momentul ca toţi oamenii politici care doresc o schimbare reală în viaţa noastră publică să iasă în stradă”, a postat Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook. In urma respingerii, miercuri, de catre Senat a cererii de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova, sute de oameni au ieşit în stradă vineri seara în capitală şi în mai multe oraşe din ţară sa protesteze.

Ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei şi Germaniei, dar şi Comisia Europenă au criticat decizia, manifestând surprindere şi îngrijorare, şi atrăgând atenţia că România trebuie să respecte recomandările MCV şi în ceea ce priveşte imunitatea parlamentarilor. Nici preşedintele Klaus Iohannis nu a ramas indiferent fata de votul din Senat. El afirma că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat iar o cerere a justiţiei, arătând că, într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege, iar Parlamentul nu se poate erija în instanţă.