Sunt suficiente trei ingrediente naturale
Aproape oricine adoră să ronţăie aceste dulciuri bogate în nutrienţi, fie acasă, fie în pauza de masă, dar lumea preferă să le evite pe cele din comerţ pentru că ele conţin adesea atât cantităţi mari de zahăr, cât şi ingrediente ale căror nume nici măcar nu le putem pronunţa. Aşadar, vă propunem să sacrificaţi 20 de minute din timpul vostru liber pentru a pregăti în casă aceste batoane energizante naturale. Pentru asta ai nevoie doar de trei ingrediente naturale si de un robot de bucatarie, asa ca de ce sa nu o faci? Iata cat de simplu se prepara batoanele.
Ingrediente pentru 8 batoane mari sau 16 patratele: 200g alune de padure crude/nuci/caju/fistic/migdale (sau orice alt fel de nuci va sunt pe plac); 200g fructe uscate/deshidratate; 15-17 curmale fara samburi
Mod de preparare:
1. Rumeniti nucile in cuptor. Asezati-le pe o tava pe care ati pus hartie de copt si bagati-le in cuptor pentru 10-15 minute la o temperatura de 170 de grade Celsius, pana cand ele devin putin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Daca nu va plac rumenite, puteti folosi nucile si crude.
2. Puneti toate ingredientele (nucile, fructele si curmalele) intr-un robot de bucatarie si porniti-l la viteza maxima pentru cateva secunde. Opriti-l si separati curmalele si fructele uscate in cazul in care s-au lipit intre ele.
3. Porniti robotul pentru inca 30 de secunde. Opriti-l si, cu ajutorul unei spatule, trageti inauntrul sau toate resturile de fructe si nuci ramase pe margine. Porniti din nou robotul pentru inca 1-2 minute, pana cand ingredientele formeaza o bila asemanatoare cu cele de aluat.
4. Pe o tava, asezati folie de plastic sau hartie de copt. Turnati in tava compozitia obtinuta mai devreme si nivelati-o cu ajutorul unei spatule. Folosind mainile, dati-i compozitiei forma unui dreptunghi inalt. Inveliti tava in folie de plastic si bagati-o in frigider. Lasati-o la rece pentru 1-2 ore sau chiar si peste noapte.
5. Scoateti folia de plastic si transferati compozitia pe un tocator. Taiati totul in 8-9 dreptunghiuri sau in patratele. Inveliti fiecare baton in folie de plastic sau foaie cerata.
6. Depozitati batoanele energizante in frigider. Daca sunt tinute la rece, ele pot rezista pana la cateva saptamani.
Consumaţi-le cu măsură, dar mai ales cu multă, multă poftă!
Sursa foto : gustos.ro