Exclusiv, International, Stiri

Barack Obama se pregătește să supraviețuiască!

Este liderul celei mai puternice democraţii din lume, dar nu se sfieşte să primească din când în când lecţii, mai ales dacă este vorba despre supravieţuirea în sălbăticie. Profesorul lui Barack Obama a fost nimeni altul decât Bear Grylls, aventurierul devenit celebru pentru documentarele filmate în condiţii extreme.

Barack Obama

„Mă bucur că acesta este singurul urs pe care l-am întâlnit”, a glumit Barack Obama în comentariul care însoţeşte fotografia postată pe contul de Instagram al Casei Albe. De altfel, acest selfie cu Bear Grylls este singurul detaliu care a ajuns la public, după apariţia preşedintelui american în celebra emisiune „Running Wild cu Bear Grylls”.

Toată lumea se întreabă acum la ce provocări a fost supus cel mai puternic lider din lume, mai ales că Bear Grylls este cunoscut pentru situaţiile extreme cu care îşi confruntă invitaţii.

Înainte de întâlnirea cu Bear Grylls, Barack Obama s-a antrenat într-o expediție prin regiunile sălbatice din Arctica, echipat cu bocanci şi o jachetă sport. A ajuns în apropierea unuia dintre cei mai celebri gheţari de acolo, Exit, şi a văzut cu ochii lui efectele pe care le au schimbările climatice.

„Acest gheţar a pierdut aproape doi kilometri în ultimele două sute de ani, dar rata de micşorare a stratului de gheaţă se accelerează în fiecare an. Este un semnal de alarmă convingător, legat de schimbările climatice. Vrem să ne asigurăm că şi copiii şi nepoţii noştri vor vedea aceste lucruri”, a spus Barack Obama, preşedintele SUA.

sefii-google-yahoo-si-facebook-nu-vor-participa-la-summitul-de-securitate-al-lui-obama-294975

Aventura în Alaska a continuat pentru Barack Obama cu o plimbare cu barca într-unul dintre numeroasele golfuri din zonă. Încântat de ce a văzut, a făcut câteva fotografii şi le-a postat imediat pe Instagram.

Barack Obama şi-a permis şi câteva momente de relaxare. A făcut o vizită surpriză la o cofetărie, unde le-a făcut cinste tuturor cu rulouri cu scorţişoară.

blank