Exclusiv, Life

Cinci secrete despre cum să nu te îngrași de Paști

Masa de Paști este pe cât de delicioasă pe atât de periculoasă pentru siluetă, mai ales că, de multe ori, vine după o perioadă de post alimentar. 

Specialiștii de la Bodyshape Transformation Center ne dezvăluie cum îți poți împărți mesele principale și cum să își setezi mintea astfel încât repercursiunile să nu fie atât de dure asupra organismului. 

“Nu există mancare „bună” sau mâncare „rea”. Există doar alegeri. 

De fiecare dată când alegi un lucru, în defavoarea altuia, practic îți exprimi votul pentru ce este important pentru tine. Din păcate foarte puțini realizăm acest lucru. Calculăm fiecare decizie, fără să fim conștienți de asta.

Urmează o perioadă de vacanță și relaxare. Ce este însă important pentru tine? Să te simți bine alături de cei dragi sau să te stresezi pentru un kilogram în plus?

Câteodata alte lucruri sunt mai importante decat „nutriția”…

Ca de exemplu…

– să încerci lucuri noi

– prima felie de cozonac pe anul asta

– să te bucuri cu cei dragi și sa te conectezi cu ei la un pahar de vin

Alege mai conștient, să petreci cât mai mult timp în momentul prezent și cu o intenție clară. 

Bucură-te de o felie de cozonac sau de o prăjitură. Alege un fel de mâncare pe care îl consideri “interzis”, dar fă-o conștient, cu bucurie.

În loc să mănânci în viteză și să aștepți să te simți vinovat, mănâncă încet! Savurează! Simte fiecare ingredient și bucură-te de el. Apoi continuă-ți activitățile obișnuite cu prietenii și familia. 

blank

Iată și 5 pași pe care poți să îi urmezi ca să te bucuri de vacanță fără excese:

1. Gândește-te ce îți aduce bucurie de sărbători cu adevărat. Alege orice activitate care te faci să zâmbești și să te relaxezi care nu are legatură cu mâncarea. Încearcă să îți petreci timpul cât mai mult făcând acele lucrurui. 

2. Gândește-te la alegerile pe care le faci, și cum le faci. Încearcă să alegi cât mai conștient și să îți asumi deciziile respective, cu tot ce implică ele. 

3. Savurează. Indiferent ce alegi să bei, să mănânci sau să faci, încearcă să fii prezent cu adevărat în acele momente. Fă-le să conteze!

4. Socializează și contribuie. Relațiile puternice sunt foarte importante pentru o stare de sănătate optimă. Conectează-te cu familia, cu prietenii, trăiește momente memorabile cu oamenii din jurul tău, mai mult decât să expirmentezi bucuria de a mânca anumite alimente „interzise”.

Când te concentrezi constant pe tine, pe corpul tău și pe deciziile tale alimentare ești mult mai stresat. Întreabă-te cum ai putea să împărtășești cu cei dragi din experiența ta și cum i-ar putea ajuta și pe ei pe termen lung. 

5. Întoarce-te la programul tău de fitness și la comunitatea care te susține să te menții sănătos și suplu. Mult mai important decât ce faci 3-4 zile de vacanță, este ce faci în restul de 360+ zile pe an. Consecvența, obiceiurile zilnice practicate regulat îți vor aduce rezultatele pe care ți le dorești și controlul asupra propriilor decizii. Dacă încă nu faci parte dintr-o astfel de comunitate, încerci de unul singur fără prea mari rezultate, te asteptam sa ni te alaturi, sa inveti de la specialiștii noștri cum să îți formezi un stil de viață sănătos și mai ales să cunoști o comunitate de oameni cu aceleași dorinte și obiective ca și tine”, declară Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre.

blank

blank