Economic, Exclusiv

S-a ales praful de încă un brand românesc celebru. A intrat în faliment!

În 1959 prindeau viață primele ferme de creștere a păsărilor din România, iar câțiva ani mai târziu, societatea avea să fie numărul 1 din Europa de Est, în domeniul său. Numele de Avicola Crevedia a fost pe buzele tuturor o bună perioadă de timp.

Acum, societatea Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, a intrat în faliment, după ce francezul de origine libaneză care controlează grupul, Rami Ghaziri, supranumit „Regele Puiului” din România, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că a prejudiciat statul cu 107 milioane de lei, scrie profit.ro.

Falimentul Avicola Crevedia a fost aprobat de tribunalul Dâmbovița după ce societatea a eșuat reorganizarea în perioada în care s-a aflat în insolvență.
Ghaziri a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pe motiv că ar fi mituit un procuror de la Parchetul General, în încercarea de a scăpa de dosarele în care este incriminat de evaziune fiscală a preluat Avicola Crevedia, care a devenit parte a grupului Agroli, a cărei cifră de afaceri era de 500 de milioane de lei în 2013. Un an mai târziu, aceasta a intrat în insolvență.

blank