Social, Stiri

Aparate mici de zbor, un nou mijloc de introducere a telefoanelor mobile în închisori

Aparate de zbor de mici dimensiuni au fost folosite pentru a plasa telefoane mobile în penitenciare din Ploieşti, Giurgiu şi Miercurea Ciuc, aceasta fiind, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, o nouă metodă pentru a introduce dispozitivele în închisori.

inchisoare_gratii_poza_poza_15043800

 Potrivit ANP, prin folosirea unor aparate de zbor de mici dimensiuni, s-a încercat plasarea unor pachete cu telefoane mobile şi/ sau accesorii ale acestora. Până în prezent, au fost semnalate, de către angajaţi ai penitenciarelor, trei astfel de situaţii, la Ploieşti, Giurgiu şi Miercurea Ciuc.

Printre metodele clasice prin care aceste obiecte interzise sunt introduse în penitenciare se numără: disimularea în alimentele sau bunurile pe care deţinuţii le primesc de la aparţinători, ascunderea în îmbrăcămintea sau încălţămintea proprie cu ocazia prezentării în faţa organelor judiciare sau la spitalele aparţinând Ministerului Sănătăţii, aruncarea peste gardul unităţii şi preluarea de către deţinuţi etc.

Introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS etc, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.