Alertă medicii pregătesc mai multe locuri pentru pacienti copii
Actualitate, Featured

Alertă medicii pregătesc mai multe locuri pentru pacienti copii cu COVID, chiar și la ATI

Alertă medicii estimează că, după începerea școlii, numărul cazurilor de copii infectați cu noul coronavirus să crească. Spitalele se pregătesc să primească eventualii pacienți micuți, inclusiv cu locuri la terapie intensivă.

Alertă medicii la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, au fost pregătite cinci paturi, cu aparatură nouă. În spital sunt internați trei copii infectați, cu simptome ușoare.

Loredana Făiniș, medic pediatru, intră în salonul unde Alexandra, o fetiță de numai cinci ani, este internată împreună cu mama ei:

– Bună dimineața, cum e? Probleme de ieri până astăzi? Burtica nu doare, nu tușește? Febră?

– Nu.

– Bravo. Mă bucur. Ce facem, Alexandra? Ai recoltat astăzi testul de control, nu?

– Da.

– Bravo. Știi că trebuia să mergi la grădi? Ți-e dor?

– Da.

– Doamne ajută să iasă testul negativ și să mergi la grădiniță!

„Da, m-am speriat”
Cum ai aflat ca esti bolnavă?

– Nu mi-am dat seama, mi-am dat seama că aveam febră, spune Alexandra.

– Ți-e greu să porți masca?

– Nu mi-e greu. Până mă învăț, dar o să-mi fie mai ușor.

– Te-ai speriat că ai văzut-o pe mama cu masca?

– Nu m-am speriat, că știam, dar m-am speriat când am auzit la Târgu Jiu.

– Că ai virus?

– Da, m-am speriat.

Mama fetiței: „Se pare că a fost o formă foarte ușoară”
„Am purtat chiar două măști, mă spăl des pe mâini, nu am mers în concediu, de teamă că mă voi contamina. La serviciu sunt singură în birou, nu intru în contact, n-am fost în mall, nu merg eu în magazine, merge soțul o dată pe săptămână la cumpărături. Deci, chiar am respectat. Ne-am contaminat și se pare că a fost o formă foarte ușoară. Fetiței i-am explicat, a înțeles. A fost un episod de boală. Ne revenim, așteptăm rezultatul, sperăm să fim negative și să se întoarcă și ea la grădiniță. Ea și-ar fi dorit și i-am explicat. Chiar dacă și-ar fi dorit, nu aș fi lăsat-o o săptămână-două, până nu se așază lucrurile”, explică mama fetiței.

Medicul de la spital arată măștile pentru oxigen: „Aceasta e o măscuță de sugar, deși îi e foarte greu să o accepte. Când vine jetul de oxigen, sunt foarte reticenți. Sunt două mărimi diferite, mai sunt mărimile pentru adolescenți, folosite și pentru adulți. Se pune după capul copilului și se dă drumul la oxigen”