NATO
International

Alertă maximă în Europa! Anunțul crunt venit chiar de la vârful NATO: E nevoie urgentă…

NATO, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg, a venit cu un avertisment în ceea ce privește războiul din Ucraina. Despre ce este vorba, de fapt?

Avertismentul NATO cu privire la războiul din Ucraina

Avertismentul NATO! Marți, la New York, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat necesitatea stringentă pentru Ucraina de a achiziționa capacități de apărare antiaeriană. Ele trebuie să cuprindă:

  • muniție
  • piese de schimb
  • întreținere pentru sistemele aflate în prezent în posesia armatei ucrainene.


„Ucraina are nevoie de multe tipuri diferite de sprijin”. „Este o nevoie urgentă de apărare aeriană, nu doar de sisteme noi, ci şi de muniţie, mentenanţă, piese de schimb… Vedem că apărarea aeriană salvează vieţi în fiecare zi în Ucraina şi trebuie să susţinem sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei”, a mai spus Stoltenberg.

Stoltenberg a remarcat că războiul în curs de desfășurare este caracterizat de un conflict de uzură, mai degrabă decât de un impas, în principal datorită progreselor făcute de Ucraina în contraofensiva sa lansată în iunie. Ea vizează recuperarea zonelor aflate sub ocupație rusă.

„Dacă vrem încheierea războiului, dacă vrem o pace justă şi de durată, atunci sprijinul militar pentru Ucraina este calea corectă”, a spus Stoltenberg, aflat la New York pentru Adunarea Generală anuală a ONU.

NATO

Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, necesară

Această declarație urmează comentariilor unui oficial de rang înalt al Departamentului de Stat făcute mai devreme marți.

Oficialul a subliniat importanța critică a fortificării capacităților de apărare aeriană ale Ucrainei, în special pentru a proteja infrastructura vitală în apropierea sezonului de iarnă.

Secretarul general al NATO a refuzat să dezvăluie cantitatea anuală de muniție pe care aliații NATO o pot furniza Ucrainei. De asemenea, nu a furnizat nici calendarul exact de livrare a avioanelor F-16 care vor fi trimise la Kiev.

„Aliaţii lucrează din greu pentru a pregăti (piloţii F-16) cât mai repede posibil”, a spus el. „F-16 este important, de asemenea, pentru că transmite un mesaj de sprijin pe termen lung”, a subliniat secretarul general al NATO.

Stoltenberg și-a exprimat preferința pentru o avansare mai rapidă a eforturilor de contraofensivă ale Ucrainei. Cu toate acestea, el a recunoscut progresele semnificative înregistrate în regiunile sudice și estice.

„Suntem pregătiţi pe termen lung. Nu pentru că suntem capabili să prezicem exact cât timp va dura acest război, ci pentru că trebuie să transmitem un mesaj că preşedintele Putin nu ne poate face să stăm şi să aşteptăm”, a declarat Stoltenberg.

În timp ce unii analiști militari au speculat că Ucraina ar putea întâmpina dificultăți în a-și menține impulsul pe câmpul de luptă pe măsură ce temperaturile scad, Stoltenberg a afirmat că ostilitățile ar putea persista pe tot parcursul toamnei și în lunile de iarnă.

Războiul oferă lecții valoroase

Citește și  Avioane F-16 pentru Ucraina. SUA aprobă trimiterea lor din Danemarca şi Ţările de Jos

Conflictul inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei oferă lecții valoroase pentru Statele Unite și NATO, în special dacă se vor confrunta cu o nouă agresiune militară în Europa.

Îmbunătățirile în ceea ce privește contracararea atacurilor aeriene, crearea unor sisteme de comunicații rezistente și capacitatea de a aloca rapid resurse în orice regiune europeană, în conformitate cu doctrina americană de angajare agilă în luptă (ACE), sunt imperative pentru Statele Unite și NATO.

blank