Accident grav
Actualitate

Accident grav produs de un tânăr care a vrut să se sinucidă. O fetiţă de 10 ani se află printre victime

Un accident grav a avut loc luni, în Timis. Mai multe persoane, printre care şi o fetiţă în vârstă de 10 ani, au fost rănite după ce un tânăr în vârstă de 19 ani a încercat să se sinucidă. El lăsase şi un bilet de adio înainte de a urca la volan.

Accident grav produs de un tânăr care a vrut să se sinucidă. S-a întâmplat pe centura ocolitoare a municipiului Lugoj, spre autostradă. Patru persoane, printre care şi o fetiţă de doar 10 ani, au fost rănite.

Accident grav produs de un tânăr care a vrut să se sinucidă

Potrivit poliţiştilor, de vină pentru accident ar fi un şofer în vârstă de 19 ani care voia să se sinucidă. Oamenii legii au descoperit că acesta a lăsat un bilet de adio acasă, înainte să se urce la volan.

„Un bărbat, în vârstă de 19 ani, a condus un autoturism pe DN 6-Centura Lugojului, dinspre Caransebeş înspre Timişoara, iar la intersecţia cu A6 a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 46 de ani, care circula în aceeaşi direcţie de deplasare. În urma impactului cele două autoturisme au fost proiectate peste construcţia din intersecţia prevăzută cu sens giratoriu, acestea răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime, respectiv cei doi conducători auto şi doi pasageri, o minoră de 10 ani şi un bărbat, de 45 de ani, pasageri în autoturismul condus de femeie”, anunţă reprezentanţii IPJ Timiş.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutiere și prezentate de Poliția Română, evoluția accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 și 2021 este următoarea:

2019 – 4.421 de accidente soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.
2020 – 3.637 de accidente soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.
2021 – 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

Conform Poliției Române, în primele 7 luni ale anului 2021, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane sunt următoarele:

1. Viteza neadaptată la conduțiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite.
2. Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită.
3. Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.
Topul amenzilor de circulație