Actualitate, Featured

Mitingul Diasporei în Piaţa Victoriei Ziua a treia

Pentru a treia zi consecutiv, câteva mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva coaliţiei guvernamentale. Circulaţia a fost retricţionată.

0:00 Circulaţia autovehiculelor în Piaţa Victoriei s-a reluat.

23:30 Un bărbat care ar fi participat la acţiunile violente petrecute la protestul de vineri, din Piaţa Victoriei, a fost identificat de jandarmi duminică seară, tot la miting. Acesta a fost extras din mulţime de către forţele de ordine şi dus la Secţia 5 de Poliţie pentru mai multe verificări, informează Jandarmeria Capitalei.

 

22:30  O parte din protestatarii prezenţi duminică seară în faţa Guvernului au pornit în marş pe Calea Victoriei şi se îndreaptă spre Parlament. Ei sunt însoţiţi de forţele de ordine.

21:00 Protestul continuă paşnic în Piaţa Victoriei.

Mitingul Diasporei Ziua a treia 12 august 2018

Mitingul Diasporei Ziua a treia 12 august 2018

Mitingul Diasporei Ziua a treia 12 august 2018

Mitingul Diasporei Ziua a treia 12 august 2018

20:30 Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Dobre Mihai (24 de ani) din Bucureşti au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei doi se numără printre manifestanţii violenţi care au agresat vineri seara doi jandarmi.

Avocatul lor spune că aceştia regretă faptele. Ei declară că ar fi vrut să lovească scutul, însă când au văzut că este vorba despre o femeie jandarm, s-ar fi retras din mulţime. Avocatul a mai subliniat că cei doi nu ştiu cine a furat arma şi nici nu fac parte din vreo galerie de fotbal.

”Ei au fost acolo din curiozitate şi au ajuns într-o astfel de situaţie gravă, neplăcută. S-a emis un mandat de 30 de zile cu contestaţie. Ambii au făcut contestaţie. În momentul în care au aflat că este de sex feminin, ambii au declarat că s-au retras. De fapt, erau mai multe persoane. Apar şi ei. Au avut o atitudine de recunoaştere şi de regret. Cojoacă era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul în care ei au dat acele lovituri de pumn în scut, cei doi jandarmi erau în picioare. Nu au dat în jandarm, au dat în scutul jandarmului. Fata, am înţeles că pierduse scutul undeva în învălmăşeală. Se vede pe filmare. Sunt pur şi simplu. Cojoacă este fan, e stelist, dar nu fac parte din nicio galerie şi merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier”, a declarat avocatul celor doi protestatari, Maria Pârlog.

Avocatul a mai subliniat că, în faţa magistraţilor, clienţii săi au cerut o măsură mai blândă, în locul arestului preventiv.

”Evident că le pare rău. Ca să ajungi acolo din curiozitate, să vezi cum se desfăşoară o manifestaţie sau un protest şi să ajungi să execuţi un arest de 30 de zile, cum să nu-ţi pară rău? Şi-au dorit control judiciar, arest la domiciliu, că aceste măsuru sunt de natură a asigura buna desfăşurare în ce priveşte procesul penal. Ancheta e în desfăşurare”.

19:00 Circulaţia a fost restricţionată în zona Piaţa Victoriei, din cauza protestatarilor care încep să se strângă în faţa Guvernului, pentru a treia seară de miting.

Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Ion Mincu. A fost restricţionat traficul şi pe strada Buzeşti către Piaţa Victoriei, dar şi pe strada Paris.

blank