Actualitate

În sfârșit, firmele de deszăpezire au fost amendate pentru că nu și-au făcut treaba

Amendă doar 2000 de lei amendă pentru fiecare dintre firmele de dezăpezire cu care au contract Primăria Capitalei și primăriile de sector. Totuși, este prima dată când poliţiştii de la Rutieră își fac treaba și purced să penalizeze „modul defectuos” (după cum a sunat explicația) în care respectivele firme au curăţat zăpada atât pe arterele principale cât  şi pe străzile laterale. Debutul amenzilor au fost dispozițiilor transmise de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în videoconferința de vineri, 15 ianuarie.

Poliția Rutieră a aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, operatorilor economici și administratorilor de drum nu numai din București, dar și  din Argeș, Giurgiu, Ilfov și Călărași.

Amendații sunt: Firma Romprest (asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 5), Supercom (asigură deszăpezirea în sectorul 2), Rosal (în sectorul 3), Rebu (în sectorul 4) şi Urban (în sectorul 6).

Operatorii care asigură deszăpezirea în Capitală au mai fost amendaţi de poliţişti şi în 5 ianuarie, tot pentru „neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă”.

Amenda a fost aplicată, tot atunci, de două ori, în 5 şi 6 ianuarie, de Primăria Capitalei, cu câte 5.000 de lei, pentru că nu au curăţat corespunzător străzile.

blank