Chec cu măsline
Timp total 55 min.
Număr porţii 7-8
INGREDIENTE
250 g 250 ml
1
40 g
100 g 100 g
2 linguriţe 50 g
1-2
făină
lapte
ou
unt
caşcaval
şuncă
cu praf de copt măsline verzi feliate fire şofran
ulei
Mod de preparare
Puneţi untul la topit şi lăsaţi-l să se răcorească. Într-un castron, amestecaţi praful de copt cu făina. Amestecaţi laptele cu oul bătut, şofranul şi untul răcorit. Încorporaţi făina în acest amestec, adăugând-o lingură cu lingură. Adăugaţi caşcavalul ras.
Tăiaţi şunca în cubuleţe şi puneţi-o în aluat împreună cu măslinele scurse. Amestecaţi totul cu o lingură de lemn, foarte uşor, de sus în jos. Ungeţi cu ulei o formă de chec, tapetaţi-o cu puţină făină şi puneţi compoziţia. Daţi la cuptorul încins 25 de minute.
Sugestie
puteţi pune şi ciuperci sau cârnăciori, totul este să alegeţi ingrediente cât mai neaşteptate pentru un chec. Musafirii vor fi foarte încântaţi
de surpriză.