Medical

7 Motive pentru care ar trebui să încerci kinetoterapia

Indiferent de vârsta beneficiarului, kinetoterapia ajută la o serie largă de afecțiuni medicale care limitează libertatea de mișcare. Un program de kinetoterapie poate ajuta o persoană să revină la vechea sa capacitate fizică de mișcare și să-și îmbunătățească radical starea de sănătate.

 

În România există mulți medici de familie care imediat ce observă o neregularitate la poziția sau mersul pacienților lor recomandă un consult de specialitate sau ședințe de kinetoterapie în cadrul unui centru medical avizat. Dar chiar dacă doctorul tău nu ți-a sugerat un astfel de lucru, dacă din orice motiv simți nevoia să apelezi la un kinetoterapeut, încearcă centrul litherapy.ro și bucură-te din nou de mobilitate. Iată ce poate face kinetoterapia pentru tine:

 

7 Beneficii ale Kinetoterapiei

 

1. Reduce intensitatea durerii

 

Un specialist în kinetoterapie, prin exercițiile fizice pe care îți recomandă să le faci sau masajul pe care ți-l oferă, îți ajută mușchii să se relaxeze și încheieturile să-și recapete mobilitatea, reducându-se astfel și intensitatea durerii resimțite din cauza afecțiunii cu care te confrunți. Mai mult, la fel ca în cazul fizioterapiei, kinetoterapia împiedică durerea să mai revină.

 

2. Te ajută să eviți operațiile

 

Dacă prin kinetoterapie elimini durerea și te vindeci complet după un accident care ți-a afectat mobilitatea, atunci sunt șanse mari ca operația care se întrevedea la orizont să nu mai fie necesară. Și chiar dacă, în cel mai rău caz, tot ai nevoie de operație, kinetoterapia te va ajuta pe urmă să te refaci mai repede și să-ți recapeți starea de sănătate dinainte. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că te ajută să te simți mai bine, kinetoterapia te scutește și investiții mari în sănătate.

 

3. Îți îmbunătățește mobilitatea

 

Dacă ai probleme atunci când stai în picioare, când mergi sau pur și simplu când te miști, indiferent de vârsta pe care o ai, kinetoterapia te ajută! Exercițiile de întindere te ajută să-ți întărești mușchii și să mărești mobilitatea articulațiilor. Pentru cele mai bune și mai rapide rezultate, kinetoterapeuții pot sugera pacienților săi să folosească bastoane sau cârje pentru mers. Dar și acestea fac parte din programul de vindecare.

 

4. Te ajută să-ți revii după un infarct

 

Nu este ceva neobișnuit să-ți pierzi sau să ți se diminueze mobilitatea corpului după ce ai suferit un infarct. De aceea, dacă te confrunți cu o astfel de situație, ar trebui să găsești numaidecât un specialist kinetoterapie București sau în orașul în care locuiești și să îi ceri să te ajute. De exemplu, pentru pacienții grav bolnavi, kinetoterapeuții pot contribui prin ajutarea acestora să se miște dintr-o parte pe alta în pat sau să devină independenți atunci când sunt în casă. De asemenea, pentru oamenii cu afecțiuni ale aparatului locomotor, ei pot simplifca procesul de schimbare a hainelor, de îmbăiere sau de mers la toaletă.

 

5. Previne căzăturile

 

Știai că sute de mii de persoane în vârstă mor an de an din cauza căzăturilor? Acest lucru nu este ceva neobișnuit mai ales pentru cineva care are probleme de mobilitate. Iar locul unde au loc cele mai multe accidente este baia. De aceea, dacă ai ajuns deja la o vârstă respectabilă sau părinții ori bunicii tăi consideri că sunt expuși la riscul de împiedicare și cădere, atunci ar trebui să consulți numaidecât un specialist în kinetoterapie care să îți ofere cele mai bune soluții preventive.

 

6. Te ajută să te refaci după un accident sportiv

 

Kinetoterapeuții cunosc în general principiile de bază a foarte multe sporturi, precum și tipurile de răni pe care le poți dobândi când practici astfel de activități. De aceea, ei sunt cei mai în măsură specialiști să ajute sportivii să se refacă după un accident.

 

7. Ține sub control diabetul și bolile vasculare

 

Pentru a ține sub control diabetul, este recomandat celor care suferă de această afecțiune ca pe lângă un regim sănătos, să aibă și un stil de viață concentrat pe mișcare și exerciții fizice adecvate condiției lor. De aceea, colaborarea dintre un bolnav de diabet și un specialist în kinetoterapie este absolut esențială. Nu de puține ori bolnavii de diabet au probleme și cu picioarele, simțind o senzație neobișnuită la mers. Dar chiar și în acest sens, un kinetoterapeut cu experiență poate face minuni!

 

blank