Paul Boghiu, locotenent colonel în cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui, a fost trimis în judecată la Tribunalul Militar Iaşi pentru că a pretins şi a primit bani şi bunuri cu promisiunea că va angaja un tânăr în sistem. 

2014_ziua_armatei_prima_31675500

Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului lt. – col. Paul Boghiu, ofiţer activ în Ministerul Apărării Naţionale, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menţionat că: ”În cursul lunii februarie 2014, lt.-col. Boghiu Paul, îndeplinind funcţia de şef al Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui, a pretins şi ulterior, în jurul datei de 11.03.2014, a primit de la o persoană denunţător în cauză, suma de 500 euro şi produse alimentare (20 litri de vin, 2 litri de ţuică şi 2 cocoşi), căruia i-a promis că, în schimbul unei plăţi nedeterminate, îi va ajuta fiul, să fie angajat ca soldat – gradat profesionist în armată, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor comisiei de selecţie, formată din cadre militare, şi că i-ar putea determina pe aceştia să îndeplinească un act contrar îndatoririlor lor de serviciu”.

În cauză procurorii DNA au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

Citeste si...
O timisoreancă, prinsă, la taraba iubitului ei, în timp ce încerca să vandă o armă letală