Paul Boghiu, locotenent colonel în cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui, a fost trimis în judecată la Tribunalul Militar Iaşi pentru că a pretins şi a primit bani şi bunuri cu promisiunea că va angaja un tânăr în sistem. 

2014_ziua_armatei_prima_31675500

Procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului lt. – col. Paul Boghiu, ofiţer activ în Ministerul Apărării Naţionale, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menţionat că: ”În cursul lunii februarie 2014, lt.-col. Boghiu Paul, îndeplinind funcţia de şef al Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui, a pretins şi ulterior, în jurul datei de 11.03.2014, a primit de la o persoană denunţător în cauză, suma de 500 euro şi produse alimentare (20 litri de vin, 2 litri de ţuică şi 2 cocoşi), căruia i-a promis că, în schimbul unei plăţi nedeterminate, îi va ajuta fiul, să fie angajat ca soldat – gradat profesionist în armată, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor comisiei de selecţie, formată din cadre militare, şi că i-ar putea determina pe aceştia să îndeplinească un act contrar îndatoririlor lor de serviciu”.

În cauză procurorii DNA au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

Citeste si...  Modelul care a şocat lumea. Are posteriorul de 1,2 metri.