Vremea în următoarele trei zile va fi primăvăratecă

vremea (2)

Luni vremea va fi caldă pentru această perioadă în toate regiunile ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, în prima parte a zilei în nordul şi centrul ţării. Dimineaţa, izolat în estul Transilvaniei şi în Moldova vor fi condiţii de polei. La munte, la altitudini de peste 1500 m trecător vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud, în centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Banat. Seara se va instala ceaţa, local în sudul şi sud-estul ţării.

În Capitală, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. 1-2 grade dimineaţa şi în jur de 8 grade la amiază. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, urmând să slăbească în intensitate către seară.

Şi la munte vremea rămâne pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când local va ploua. La altitudini de peste 1500 m trecãtor vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori iar vântul va avea intensificãri temporare. Vor fi 2 grade la Păltiniş, 3 la Predeal, Sinaia, Stâna de Vale, minus 2 grade pe Ceahlău Toaca.

Vremea va fi caldă şi în general frumoasă în regiunile intracarpatice. Doar în prima parte a zilei mai sunt unele înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe în Maramureş şi Transilvania. La amiază vor fi 10-12 grade în Banat şi Crişana, 8-9 grade în Baia Mare, Cluj Napoca şi Sibiu şi 3 grade la Miercurea Ciuc. În sud, tot cald şi cu mult soare. 10 grade maxima la Drobeta Turnu Severin şi Târgovişte, 7 la Craiova, Giurgiu şi Slobozia şi 8 la Ploieşti şi Buzău. Şi în Dobrogea este frumos şi cald. Maximele zilei sunt în jur de 9 grade iar ceaţa se anunţă seara si noaptea. În Moldova se anunţă înnorări temporare care în partea de nord a regiunii pot lăsa şi câţiva stropi de ploaie în prima parte a zilei. Maximele zilei sunt mai mari decât ar fi normal la această dată dar nu aşa de mari ca în restul ţării: 5-6 grade la Suceava, Iaşi şi Bacău, 7 la Focşani şi 8 la Galaţi.

vremea (1)

Marţi vremea va fi în continuare caldă pentru a doua decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade la miercurea Ciuc şi Suceava si 16-17 grade la Resita, Timişoara şi Arad. Cerul va fi variabil în sudul şi în estul ţării şi izolat în rest, seara, se va instala ceaţa. În Capitală, dimneaţa minus 4, minus 3 grade şi o maximă în jur de 6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă la periferie.

Miercuri deşi în regiunile intracarpatice valorile termice vor marca o scădere faţă de marţi, vremea va fi mult mai caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab în jumătatea de vest a ţării şi izolat în restul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în centrul ţării, 15 grade la Sibiu. În zonele joase din sudul şi estul ţării, dimineaţa şi seara, local se va semnala ceaţă, trecător asociată cu burniţă.*** În Bucureşti, vreme în continuare caldă pentru această dată: dimineaţa minus 2…0 grade şi la amiază 6-8 grade. Cerul va avea înnorări dar probabilitatea de ploaie e mică. Dimineaţa şi seara se va semnala ceaţă.

Şi în această săptămână deasupra ţării noastre se perindă de la vest la est, cu o viteză destul de mare, mase de aer cald reprezentate de nuanţele de verde-galben şi chiar portocaliu alternând cu mase de aer mai rece reprezentate de culoarea albastru. Dar zilele cu nuanţe calde predomină. Răcirile sunt scurte şi nu aduc regimul termic sub cel normal. Aşa că deşi vor fi şi scurte întreruperi, trendul crescător al temperaturii se reia şi sfârşitul de săptămână vine cu vreme deosebit de caldă pentru mijlocul lunii februarie. Va fi deci o vreme mai caldă decât în mod normal cu ploi în jumătoatea vestică a ţării in special şi cu ceaţă preponderent în sud şi est unde trecător va fi asociată cu burniţă.

 

 

Citeste si...  S-a decis: Aurul României rămâne la Londra!