Life, Stiri

Una dintre cele mai rapide metode de slăbit de sărbători

Mierea, alimentul minune şi în diete!

dieta_centimetru_44414200

Mierea, alcătuită dintr-o combinaţie de zaharuri naturale, poate declanşa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri, afirmă nutriţionistul britanic Mike McInnes.

În urma unor cercetări efectuate timp de mai mulţi ani, Mike McInnes a descoperit că înlocuirea zahărului cu miere în timpul zilei şi adăugarea unei linguriţe cu miere într-o băutură caldă înainte de culcare neutralizează mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri.

Nutriţionistul britanic a pus astfel la punct o dietă cu miere care nu exclude din planul zilnic gustările şi deserturile interzise de obicei în alte cure de slăbire.

Premisa de la care a pornit Mike McInnes pentru conceperea acestei diete este aceea că majoritatea persoanelor care nu reuşesc să slăbească, deşi se supun unor programe draconice de slăbit, consumă prea mult zahăr şi alimente procesate.

„Chiar şi aşa-zisele alimente cu conţinut redus de grăsimi sunt adeseori pline de zaharuri ascunse sau făină albă. Acest lucru înseamnă că nivelul de zaharuri din organism este la cote maxime întreaga zi”, afirmă nutriţionistul britanic.

Corpul reglează excesul de zaharuri prin eliberarea de insulină, care o filtrează din sânge şi o depozitează ca grăsime.

Prin urmare, Mike McInnes a stabilit o serie de reguli simple ale dietei cu miere, considerate „reguli de aur”, şi care, dacă vor fi respectate, vor duce la pierderea unui kilogram pe săptămână.

Înlocuiţi zahărul cu mierea Deşi, în cele mai multe cure de slăbire, alimentele grase sunt considerate duşmanul numărul 1, tot mai multe cercetări au ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru obezitate este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală.

Renunţaţi prin urmare la zahăr şi la îndulcitorii artificiali, inclusiv la alimentele care conţin zahăr „ascuns”, pe care producătorii îl adaugă pentru a îndulci produsele alimentare, cum ar fi pizza semipreparată şi sosurile pentru paste.

Dimineaţa, beţi un pahar cu apă caldă în care aţi adăugat două linguriţe de miere. Folosiţi miere pentru a îndulci ceaiul şi cafeaua, şi chiar la gătit – mierea este de două ori mai dulce decât zahărul, aşadar înjumătăţiţi cantităţile.

Renunţaţi la alimentele bogate în sare, zahăr şi grăsimi Alegeţi alimentele cu adevărat hrănitoare – cereale integrale, fructe şi legume, peşte, carne slabă – şi renunţaţi la gustările bogate în zahăr, la cipsuri şi băuturi acidulate, la alimente prăjite şi procesate, meniuri de fast-food şi la produse de patiserie.

Alegeţi carbohidraţi nerafinaţi Pâinea integrală, pastele şi orezul brun sunt bogate în fibre, favorizează digestia, sunt procesate mai lent în organism şi menţin astfel mai mult timp senzaţia de saţietate.

 

 

blank