Cine ar fi crezut că și animalele pot suferi de depresie? Un tigru siberian de 13 ani şi de 200 de kilograme a scăpat de depresie cu ajutorul a doi şoricei care i-au devenit prieteni.

tigru_01_8625961553

Tigrul Sandokan intrase într-o depresie gravă după ce a rămas fără parteneră şi îşi muşca coada până la sânge. De curând, la sugestia cuiva, tigrului i-au fost aduşi în cuşcă doi şoricei de laborator, care i-au devenit cei mai buni prieteni şi l-au scăpat de depresie.

„Tigrul are în jur de 13 ani, iar în captivitate vârsta medie de viaţă este de 14 ani, deci este foarte bătrân şi asta i-a şi generat, probabil, o stare psihică şi mai proastă după ce i-a murit partenera în urma unor afecţiuni renale, tot pe fondul vârstei înaintate. În ianuarie, i-am pus şoriceii în cuşcă, pentru că avea un comportament prin care îşi lingea coada, iar apoi şi-o muşca până la sânge. Nu am dorit să îi aplicăm soluţii injectabile cu puşca cu tranchilizante ca să nu-l chinuim fizic şi mai mult. Şi atunci am încercat varianta aceasta cu şoriceii”, a declarat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, instituţie care administrează Grădina Zoologică.

Acesta a adăugat: „Acum s-a vindecat, nu-şi mai muşcă coada, mănâncă, este normal, doar că stă cu şoriceii acolo”.

Citeste si...  Boala de care suferă Mihai Bendeac. Actorul a vorbit pentru prima dată despre problemele pe care le are. “Nu mai caut răspunsul”