A strigat: „Noi, poporul tibetan, vrem libertate” şi „Trăiască Dalai Lama”

 calugar_budist

Un calugar budist a murit dupa ce si-a dat foc, luni, intr-o zona tibetana din provincia chineza Sichuan (sud-vest), au anuntat agentia China Noua si un martor, transmite AFP.

Calugarul, in varsta de 29 de ani, a dat foc hainelor sale, in comitatul Daofu, din provincia Sichuan, si a murit din cauza ranilor suferite, potrivit agentiei oficiale chineze, care citeaza autoritatile din prefectura autonoma tibetana Garze. O receptionista de la un hotel din apropiere a confirmat informatia.

„Am vazut un calugar intins pe jos, al carui corp era in flacari”, a declarat un martor, care a solicitat anonimatul.

„A murit chiar in fata sediului autoritatilor din comitat. Inainte de a-si da foc, el a distribuit manifeste”, a adaugat martorul, precizand ca faptele s-au desfasurat la Daofu, unde este situata manastirea.

Conform organizatiei Free Tibet, al carei sediu este la Londra, calugarul, identificat drept Tsewang Norbu, venea de la manastirea Nyitso. „El a baut benzina, s-a stropit cu benzina si a dat foc hainelor sale”, a afirmat organizatia.

Potrivit organizatiei, el a fost auzit strigand „Noi, poporul tibetan, vrem libertate”, „Traiasca Dalai Lama” si „Lasati-l pe Dalai Lama sa se intoarca in Tibet”.

La 11 iunie 1963, Thich Quang Duc, un alt calugar budist, din Vietnam, si-a dat foc intr-o intersectie aglomerata din Saigon

Citeste si...  Rogozin se grăbeşte să recunoască Transnistria