Vreți să știți cum să faceți curățenie fără prea mult efort și într-un timp scurt? În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți curățenie simplu și rapid.

Argint

Luați un recipient mare și acoperiți-l cu folie de aluminiu. Turnați apă fierbinte, adăugați o jumătate de ceașcă de sare și o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Puneți obiectele de argint în acest amestec timp de 30 de minute, apoi ștergeți-le cu un șervețel. Obiectele de argint vor străluci!

Saltea

Se amestecă apă și vodcă (o măsură de vodcă pentru trei de apă) într-un  recipient cu pulverizator. Pulverizați amestecul pe saltea. Alcoolul din vodcă va elimina majoritatea bacteriilor.

Cuptor cu microunde

Tăiați două jumătăți de lămâie și puneți-le într-un castron cu apă. Ulterior, puneți castronul în cuptorul cu microunde și puneți în funcțiune cuptorul. Lăsați apa să fiarbă timp de un minut. După aceea, grăsimea și murdăria vor fi mult mai ușor de curățat.

Pete de grăsime

A lăsat cineva urme de grăsime pe perete? Frecați cu cretă albă și așteptați câteva minute, apoi îndepărtați praful cu o cârpă umedă. De asemenea, și pentru haine funcționează: frecați puțină cretă pe locul pătat, lăsați-o să stea o oră și apoi pur și simplu suflați.

Pentru uscarea încălțămintei

Dacă pantofii voștri s-au udat și nu aveți uscătoare speciale la îndemână, nu este nicio problemă. Băgați în interiorul pantofilor bucăți de ziar. Puteți utiliza, de asemenea, un plic cu orez sau gel de silice.

Păr de animale

Puneți mănuși de cauciuc (din acelea folosite la spălarea vaselor), umeziți-le puțin cu puțină apă și frecați cu mâinile suprafața covorului sau mobilierului unde există păr. Toți părul se va lipi de mănuși. Puteți încerca, de asemenea, cu o spatulă de cauciuc folosită la curățarea geamului. Veți fi surprinși de eficacitatea sa. 

Tigaie arsă

Adăugați puțină apă pentru a acoperi întreaga suprafață interioară a tigăii și apoi turnați un pahar de oțet alb. Încălziți la foc mic. Luați tigaia de pe foc și adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu. Urmele de mâncare arsă vor putea fi îndepărtate fără mari dificultăți.

Tartru pe ceainic

Îndepărtarea sa este mult mai ușoară decât vă imaginați: adăugați o lingură de suc de lămâie în apă și lăsați-o să fiarbă timp de 5 minute. Vărsați apa și ceainicul va fi ca nou.

Citeste si...
3 tipuri de încălțăminte comode care să nu-ți lipsească din pantofar

Capul de duș

Pentru a curăța capul dușului turnați oțet alb într-o pungă, băgați capul în pungă și legați-o bine cu un elastic. Lăsați punga legată toată noaptea. Tartrul și murdăria vor dispărea din exteriorul și interiorul capului de duș.

Chiuvetă

Grapefruit-ul și lămâia sunt fructe care pot fi folosite la curățarea diferitelor tipuri de suprafețe. Se presară puțină sare pe grapefruit sau lămâie și se curăță chiuveta cu ea. Aceasta va străluci de curățenie.

Curățați farfuriile și obiectele din sticlă

Eliminați tartrul alb enervant  de pe diferite farfurii și obiecte din sticlă adăugând două pahare de oțet fierbinte ( îl puteți încălzi timp de 2 minute în cuptorul cu microunde) într-un recipient. Adăugați farfuriile și obiectele din sticlă, având grijă ca acestea să fie acoperite complet de lichid. După câteva minute, clătiți-le și uscați-le.

Vaze cu gât îngust

Umpleți vazele cu apă caldă la jumătate din capacitatea lor, apoi adăugați un săpun mic, două linguri de amoniac și o jumătate de pahar de orez alb. Agitați bine. Orezul va intra în contact cu pereții vazelor sau recipientelor din sticlă și le va curăța. Agitați până când murdăria a dispărut. Clătiți cu apă caldă.

Praf

Utilizați o cârpă antistatică pentru a curăța orice suprafață: ecranul calculatorului, raftul de bibliotecă etc. Efectul antistatic va face praful să dispară complet.

Jaluzele

Acoperiți-vă mâna cu o șosetă curată, apoi înmuiați-o într-un amestec dintr-o parte de apă cu o oțet alb. Apoi, ștergeți jaluzelele cu șoseta înmuiată în acest amestec.

Desfundarea scugerii

Turnați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu și o jumătate de oțet (separat). Acoperiți scurgerea și nu o mai folosiți timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă.

Pete pe covor

Frecați-l cu o soluție dintr-o parte de oțet și două de apă. Acoperiți pata cu o cârpă umedă și apoi țineți deasupra fierul cu abur timp de 30 de secunde. Repetați procedura până când dispar petele.

Dacă nu aveți timp să puneți aceste trucuri în aplicare, contactați-i pe specialiștii Conex Clean. Aceștia vă vor oferi cele mai bune sfaturi de curățenie și servicii de curățenie birouri, curățenie mochetă etc., de cea mai bună calitate.

Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București, care oferă servicii de curățenie profesională de înaltă calitate, încercând să satisfacă permanent toate cerințele clienților săi.