”Internetul este o mare porcărie, numai rele găseşti pe el !”, îmi zicea deunăzi un amic. Nemulţumirea lui provenea din faptul că prietena lui împlinise 30 de ani şi în căutările lui pentru un cadou ideal a început să caute 30 şi în scrierea cu cifre romane (XXX) şi cred că nu mai este necesar să vă mai spun care au fost rezultatele returnate de marele Google. Realitatea este că Internetul este atât de ”bun” sau de ”rău” pe cât decidem noi să fie, navigarea online nemaifiind de mult o simplă plimbare virtuală ci devenind între timp un business a ajuns să fie o adevărată ştiinţă. Pentru că trebuie să şti EXACT ce vrei să cauţi şi mai ales unde să cauţi, asta deoarece în goana lor după autoritate şi/sau Page Rank unele site-uri fac link sau banner exchange cu bloguri şi/sau site-uri mai deocheate sau cu un conţinut mai puţin ortodox.

internetInternetul este de fapt ceea ce decidem noi să fie, ajutorul în elaborarea unui articol sau complice la un plagiat, partener de afaceri sau tovarăş în evaziune, sursă de enterteiment sau factor de stres, un bun informator sau sursa ta de dezinformare, Internetul nu mai este ce era acum 10 ani şi cu siguranţă nu este ce va fi peste 10 ani, direcţiile le trasăm noi cu fiecare click pe care îl dăm undeva în online. Asta deoarece cine deţine informaţia (corectă), deţine puterea, iar informatica, reţelistica şi Internetul sunt cele trei elemente constituente ale noii ordini planetare NETOCRAŢIA.

Citeste si...  Ups! Uite ce ipostaze o fac să se ruşineze pe Simona Gherghe

Prin urmare Internetul ne oferă numai ceea ce vrem noi să vedem sau să citim, iar dacă rezultatul este altul decât cel aşteptat poate că nu ar strica să mai vizionăm încă odată istoricul de navigare al browser-ului nostru şi cine ştie poate că atunci vom înţelege mai bine ceea ce motorul de căutare ne-a returnat ca rezultat.

Cu stimă şi consideraţie al dumneavoastră acelaşi Robert Codescu