Mediul business este unul în care nu toată lumea are succes. Ca antreprenor ai parte de foarte multe provocări, mai ales dacă domeniul de activitate este legat de comerț. Precum în viața de zi cu zi, mediul business are la bază consolidarea unor relații sociale bune, fie că este legată între afacere și clienți, fie că este între afacere și furnizori.

Un business de succes este unul ce reușește sa eficientizeze aceste relații și să maximizeze profitul, însă fără a face rabat de la calitatea oferită clienților. Pentru ca acest lucru să se concretizeze e nevoie de o colaborare cât mai bună cu furnizorii. Ei bine, acest aspect poate fi o adevărată provocare, fapt confirmat de fiecare antreprenor cu siguranță.

În cele mai multe cazuri, găsirea unui furnizor este un proces greu, ce necesită mult timp, iar majoritatea oportunităților sunt întâlnite în țările asiatice, unde forța de muncă este mult mai ieftină, mai numeroasă și produsele sunt incomparabil mai variate, în special cele produse în China. De fapt, este un lucru cunoscut aproape de toată lumea, cel că producătorul, implicit furnizorul principal, de la nivel mondial, este China.

Cu toate acestea, este chiar atât de ușor ca, odată găsit un furnizor, lucrurile să meargă ca pe roate? Răspunsul poate fi atât da, cât și nu. Constă de fapt în găsirea unei căi de mijloc, prin care să faciliteze legătura cu afacerea din China, aspect ce poate fi considerabil ușurat dacă se alege o echipă de profesioniști. Vă întrebați dacă există așa ceva? Se pare că da, soluția fiind oferită chiar de către echipa din spatele site-ului www.bizz2china.ro. Datorită bogatei experiențe pe care au acumulat-o de-a lungul celor peste 15 ani, specialiștii bizz2china.ro vin în ajutorul tuturor celor care vor să importe marfă din China.

Prin urmare, să vedem care sunt problemele des întâmpinate și cum pot fi acestea rezolvate cu succes de către antreprenori, ajutați fiind de specialiștii anterior menționați.

#1 Calitatea mărfurilor lasă de dorit

Având în vedere faptul că marfa ce este livrată clienților trebuie să fie una de o calitate cât mai bună, acest aspect este direct legat de ceea ce este primit din partea furnizorilor, lucru evident.

Din păcate, multe dintre produsele ce ajung în țară nu coincid cu așteptările antreprenorilor, motiv ce stârnește un val uriaș de îngrijorare.

Care este cea mai bună soluție în astfel de situații? Specialiștii www.bizz2china.ro ne oferă varianta optima de rezolvare. Datorită faptului că au reușit să consolideze relații foarte multe și bazate pe seriozitate, bizz2china.ro poate facilita ca antreprenorii să intre în contact cu mulți furnizori, ba chiar să intre în posesia unor mostre. Așadar, calitatea poate fi testată cu succes, iar șansele de a primi o marfă nedorită tind spre zero.

#2 Furnizorul nu este de încredere

În afaceri, ca și în viața de zi cu zi, încrederea poate fi greu de câștigat. Mai ales atunci când la mijloc sunt sume importante de bani, seriozitatea și punctualitatea sunt aspecte ce trebuie să se regăsească pe deplin în calitățite furnizorilor.

Citeste si...  Proprietăți ale apei alcaline

Ei bine, chiar și din acest punct de vedere se poate facilita și alege un furnizor de încredere. Cum? Fiind ajutați de sfaturile celor din echipa bizz2china.ro, care au reușit să testeze, să analizeze și sa selecteze cei mai de încredere furnizori.

#3 Procesul de negociere este fără efect

Toată lumea știe că afacerile implică negociere. Creșterea profitului ține foarte mult de prețul de achiziție, cantitatea de marfă ce este livrată și calitatea acesteia. Având în vedere toate aceste aspecte, procesul de negociere este unul care trebuie să fie privit cu foarte multă atenție.

În cele mai multe cazuri, având în vedere distanța ce necesită a fi parcursă de marfă, pentru a crește gradul de rentabilitate e nevoie de achiziționarea unui volum ridicat de produse, aspect ce poate scădea și prețul acestora, însă doar în ideea în care negocierea are loc așa cum trebuie.

Acesta este și motivul pentru care profesioniștii www.bizz2china.ro au deschis un birou chiar în China. Fiind conștienți de faptul că negocierea este în sine o artă și un proces ce implică o atenție deosebită chiar și asupra celor mai mici detalii, funcționarea unui birou cât mai aproape de furnizori crește nivelul de încredere, frecvența negocierilor și șansele de a obține un preț cât mai rentabil, asta pe lângă o excelentă comunicare.

#4 Transportul se realizează cu dificultate

După cum a fost menționat și în ideea anterioară, distanța China – România este una foarte mare, motiv pentru care transportul poate fi o adevărată provocare. Datorită acestui aspect, majoritatea achizițiilor ce se realizează din această țară asiatică trebuie să se bazeze pe o cantitate mai mare de produse.

De asemenea, trebuie să se cunoască informații cât mai detaliate cu privire la ruta de transport, mijlocul prin care acesta se realizează (aerian, terestru, maritim, etc.), data și locația destinației, precum și multe alte informații.

Totodată, marfa trebuie să fie transportată în cele mai bune condiții și cu atenție. Nici un om de afaceri nu-și dorește să întâmpine probleme din acest punct de vedere, mai ales să constate că aceasta nu ajunge la timp sau că produsele respective nu se mai află în stare perfectă.

La toate acestea putem să adăugăm și problemele de ordin birocratic, ce au la mijloc legislația cunoscută prea puțin, informații inexistente sau foarte puține cu privire la întocmirea documentației, taxele vamale și alte aspecte asemănătoare.

Dar, la fel ca în fiecare situație prezentată, există o soluție optimă prin care se poate eficientiza și acest lucru. Oferind servicii complete și înțelegând pe deplin tot procesul de transportare a mărfurilor, specialiștii www.bizz2china.ro prezintă servicii de consultanță vamală, rezvolarea problemelor de ordin birocratic, precum și un spațiu pentru depozitare temporară.

Ca și concluzie, se poate observa faptul că întregul proces de achiziție și legătura cu furnizorii e unul ce implică un efort deosebit și cunoașterea multor detalii, însă, în aceeași măsură poate fi și simplificat dacă se apelează la ajutorul unor specialiști, precum cei de la bizz2china.ro.

Voi ce probleme întâmpinați cu furnizorii și cum le rezolvați?