Aplicaţia a dus la 5 milioane de întâlniri zilnic

Tinder

In urma cu 17 luni a fost lansata Tinder, o aplicatie care te ajuta sa-ti dai intalnire cu cineva din apropiere. Intr-un timp scurt, numarul utilizatorilor a sarit de un milion de persoane, Tinder devenind extrem de populara in domeniul „datingului” online.

Orice persoana care are un profil de Facebook se poate inscribe ca utilizator Tinder. Cum functioneaza sistemul? Utilizatorilor li se arata fotografii ale unor posibili pretendenti care se afla in zona in momentul respectiv si pot da „swipe” in dreapta pentru „like” si in stanga pentru „nu”. Portalul time.com noteaza ca daca si cel pentru care utilizatorul a dat „swipe” in dreapta a facut acelasi lucru, aceasta duce la o potrivire, urmata de sugestia de a trimite un mesaj sau de a „continua sa joace”. Acest „continua sa joci” a dus la „o epidemie” de 500 de milioane de swipe-uri si 5 milioane de potriviri pe zi.

Tinder a revolutionat intregul proces de cautare de potentiali parteneri prin intermediul tehnologiei, scena dominata in prezent de programe, site-uri si softuri care necesita un laptop sau un PC, precum si investirea unei lungi perioade de timp. Conceputa exclusiv pentru telefoane, in prezent pentru iPhone si sistem Android de operare, Tinder poate fi folosita oricand si oriunde. Designul, concentrat foarte mult pe fotografie, a fost creat pentru formatul Apple iOS, iar mai tarziu a devenit disponibil si pentru Android.

tinder-630x420
Justin Mateen si Sean Rad, co-fondatorii Tinder

„Computerele sunt aproape de disparitie si m-am gandit ca telefoanele mobile sunt viitorul”, povesteste Sean Rad, unul dintre cofondatori.

Tinder face minuni si pentru cei care au inventat aplicatia, nu doar pentru persoanele aflate in cautarea unui partener. Cei doi cofondatori Tinder, Sean Rad si Justin Mateen (amandoi in varsta de 27 de ani) au fost nominalizati in topul Forbes „30 sub 30 de ani” pentru anul trecut. Mai mult, Rad a cunoscut-o pe cea cu care este acum intr-o relatie serioasa prin intermediul Tinder.

 

Citeste si...
Răzvan Ciobanu, atac la Iulia Vântur şi Mihaela Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.