Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, îl laudă pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, după criticile formulate de Dragnea şi Dăncilă. Tăriceanu afirmă că era dreptul PSD să-i retragă sprijinul politic, însă Toader a fost un ministru curajos.

„Nu e nevoie neaprat să comentez. Eu pot să vă spun care e părerea mea. Este dreptul celor de la PSD să decidă cine sunt miniștrii care îi reprezintă în Cabinet. Ministerul Justiției era un portofoliu al PSD. În ceea ce-l privește pe Tudorel Toader, eu cred că a avut un rol important n demersul Coaliție pentru reformarea justiției, pentru a încerca să revenim la normalitate, să asigurăm independența justiției, pentru a rupe aceste legături oculte între servicii și Parchet. Toader a făcut multe lucruri. Niciun ministru în ultimii 10 ani nu a avut curajul să-i clinteassca un fir de par Codruței Kovesi. Sau cum a fost mai recent cererea de revocare a stimabilului domn Augustin Lazăr. Au fost gesturi justificate și curajoase. Sigur, i se reproșează anumite lucruri. Nu îmi rămâne decât să spun că partea nostimă e că anumite televiziuni au început să se lamenteze că viitorul ministru va fi Nicolicea”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Citeste si...  Kelemen Hunor îi cere lui Dăncilă să stopeze denigrarea memoriei soldaţilor maghiari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că îl respectă pe Tudorel Toader şi l-a sprijinit, dar „s-a acumulat foarte multă nemulţumire la adresa acestuia pentru că se tot întârzia avizarea la Ministerul Justiţiei”. De asemenea, Dăncilă a declarat,la sfârşitul şedinţei Comitetului Executiv al PSD că Tudorel Toader a greşit atunci „când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat”.