Blog, Continut Sponsorizat

Spargerile de locuinte, dincolo de aparente

man-breaking-window

Acum, in perioada sarbatorilor de iarna, putini proprietari de locuinte sunt cei care iau in calcul modernizarea sistemelor de paza si protectie deja instalate sau montarea unora noi. Lipsa de informare, ignoranta sau stresul ne pot face sa nu acordam o suficienta importanta acestui flagel, ce afecteaza mai multe camine decat am fi crezut initial – spargerile de locuinte. Cum putem insa sa prevenim aceste furturi? Suntem si noi expusi acestor ilegalitati? Care sunt cele mai frecvente pierderi, in situatia unor asemenea infractiuni? Acestor intrebari, dar si altora asemanatoare, vom incerca sa raspundem in randurile urmatoare ale acestui material. Investeste in sisteme de alarma potrivite spatiului detinut si protejeaza-ti familia, bunurile si proprietatile.

Contrar unor preconceptii, nu doar locuitorii oraselor cad victime acestor furturi – exista o oarecare egalitate intre spargerile de locuinte din mediul urban si cel rural (ba chiar casele de la sate sunt mai des atacate). Diferenta principala rezida insa intr-un alt fapt – la oras, majoritatea spargerilor au loc in timpul zilei; la sat, spargerile se produs mai frecvent noaptea.

Daca credeati ca hotii fura doar bani din locuinte, v-ati inselat; chiar daca acesta e un segment important, nu depaseste nicidecum 25% din numarul total. Electronicele vin primele (tablete, laptopuri, televizoare, alte dispozitive de acest tip), urmate de telefoane mobile, aparate folosite in constructii, haine, produse nealimentare, electrocasnice, bauturi alcoolice, materiale de constructii. Aceasta este ordinea corecta, cel putin in tara noastra.

Se pot preveni aceste spargeri? Raspunsul este afirmativ, daca intelegem metodele pe care hotii le folosesc si ne asiguram corespunzator locuinta, folosind un sistem de alarma potrivit. Cum patrund hotii in locuinte? Cel mai adesea prin usile neasigurate; apoi prin imprietenirea hotilor-proprietar; prin spargerea efectiva a locuintei; escaladarea obstacolelor; fortarea usilor sau a ferestrelor; utilizarea unor chei ce se potrivesc; spargerea zidurilor si nu in ultimul randurilor prin accesul liber oferit de usi sau geamuri deschise).

Tine cont de aceste informatii, inainte de a-ti parasi domiciuliul, de a pleca in vacanta – mai mult de atat, alege solutii profesionale pentru instalarea unui sistem de alarma adecvat, precum cel de aici. Cu siguranta, investitia isi va merita banii.

Majoritatea acestor informatii sunt bazate pe un studiu prezentat in ziarul Adevarul, pe baza unor date oferite de Politia Romana.

blank