Google a fost de acord să-i informeze mai bine pe utilizatorii motorului său de căutare cu privire la modul în care sunt întrebuințate informațiile lor cu caracter personal, în urma unei investigații derulate de organismul britanic pentru reglementarea protecției datelor, Information Commissioner’s Office (ICO).

Schimbarea pe care o face Google. Cum sunt afectaţi utilizatorii 442

Investigația derulată de ICO a ajuns la concluzia că politica de confidențialitate a Google este prea vagă. Pornind de aici, ICO a solicitat Google să reglementeze această situație până la data de 30 iunie și să continue eforturile de transparentizare a modului în care sunt folosite informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor în următorii doi ani.

Această investigație a avut drept obiect politica de confidențialitate implementată de Google în martie 2012, ce a fost rezultată din îmbinarea a aproximativ 70 de politici de confidențialitate existente și canalizează informațiile adunate de la utilizatorii diferitelor servicii oferite de Google, fie că este vorba de YouTube, Gmail sau de rețeaua de socializare Google+.

Citeste si...  Noul preşedinte al PMP-ului, Eugen Tomac