Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, chestor de poliţie Scripniciuc Ioan, a dispus luarea unor măsuri suplimentare (constituirea unor dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi de grupe de intervenţie-rezervă), în contextul manifestărilor tradiţionale din data de 31 decembrie, din comuna Ruginoasa, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

bataie_ruginoasa_poza_pozagethumb_details_php_10273800

Poliţiştii ieşeni au luat toate măsurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipele operative formate din  poliţişti de la ordine publică,   rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S. şi din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune, scrie ziaruldeiasi.ro.

Bătaia care se desfăşoară în fiecare an în 31 decembrie la Ruginoasa, între „Deleni” şi „Văleni”, are ca scop stabilirea ierarhiei în comună pentru anul următor între tinerii din localitate. Potrivit tradiţiei, câştigătorii bătăliei au dreptul de a organiza balurile din sat, dar şi de a solicita întâlniri cu fetele nemăritate. În ultimii ani confruntarea s-a lăsat cu zeci de răniţi şi un mort, motiv pentru care bătaia a fost interzisă cu bâte.

Citeste si...  Tania Budi, mamă la 46 de ani?