URL scurt pentru acest articol: http://wp.me/p3Xcgf-YEG

„Detectivii care investighează atacul terorist comis pe data de 22 martie pe podul Westminster din Londra pot confirma că femeia în vârstă de 31 de ani a murit joi după-amiaza, 6 aprilie”, anunţă Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard), într-un comunicat publicat pe site. Femeia primea îngrijiri medicale în spital în urma atacului.

Andreea Cristea avea 31 de ani. Aceasta era la spital, în stare gravă, după ce a cazut in Tamisa, fiind aruncata in aer de masina atacatorului Khalid Masood, in vreme ce prietenul ei a scapat cu rani mai putin grave dupa atacul de la Londra, transmite BBC News.

”Familia noastra este atat de recunoscatoare salvatorilor, personalului medical si agentiilor guvernamentale care ne-au ajutat in Marea Britanie”, se arăta in mesajul transmis de familia Cristea, la doar câteva zile de la atentat. 

 Vacanţa care i-a fost fatală

Andreea Cristea  era in vacanta cu prietenul ei, atunci cand atacatorul a intrat in trecatorii de pe podul Westminster. Familia romancei a anuntat ca aceasta ramane in stare grava, dar este in acest moment stabila.

Citeste si...  REVOLUŢIA ROMÂNĂ din decembrie 1989. Ziua de 25 decembrie: Crăciun şi execuţia soţilor Ceauşescu

Romanca ”beneficiaza de cea mai buna ingrijire medicala posibila. Suntem coplesiti de iubirea, sprijinul si respectul pentru Andreea noastra”.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată” în râu de maşină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanţă în Londra alături de prietenul său, Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naştere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, acum două săptămâni, Andreea Cristea şi-a redobândit cunoştinţa, fiind stabilizată după o operaţie asupra unui cheag de sânge pe creier.

Prietenul ei, Andrei Burnaz, a fost tratat în spital pentru o fractură la picior. Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa.”