Ludovic Orban
Featured, Ultima Ora

Ludovic Orban spune că sunt voci în şedinţa PNL care cer excluderea sa din partid: Este posibil să construiesc o nouă forţă politică, Forţa liberală, Forţa Naţională, numele este mai puţin important / Reacţia lui Florin Cîţu

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la Digi24, că sunt voci în partid care cer excluderea sa din partid. El a arătat că nu vrea să părăsească partidul, dar că ar putea lua în calcul acest lucru şi a confirmat că viitoarea formaţiune s-ar putea numi Forţa Liberală sau Forţa Naţională.

UPDATE: Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a fost întrebat, luni seară, dacă s-a discutat despre excluderea lui Ludovic Orban şi a afirmat: ”Mâine în BPN vom discuta şi cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul PNL. Mă întristează să văd că dintr-o competiţie oamenii nu au înţeles nimic (…) Adversarii nu sunt în interiorul PNL, ci din afara PNL, de aceea, fac un apel la aceşti colegi care încă sunt în PNL să reconsidere deciziile”.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Sunt voci care cer excluderea mea, la şedinţă, au fost vreo doi care au cerut. Asta e soluţia, să îl dăm afară pe Orban? Dar că ai dus ţara în criză, că ai lăsat ţara fără apărare în faţa pandemiei (…) asta contează mai puţin”, a arătat Orban.

El a precizat că nu îşi doreşte să plece din partid. ”Eu nu vreau să plec, eu mi-am petrecut 31 de ani în mişcarea liberală. Problema e că nu mai pot fi părtaş la ceea ce se întâmplă şi la deciziile acestei conduceri rupte de realitate”, a afirmat el.

Orban a arătat că se gândeşte la ”o nouă construcţie politică”.

”Este posbil să construiesc o nouă forţă politică, Forţa liberală, Forţa naţională.. numele e mai puţin important. Mă gândesc cu foarte mare seriozitate la acest lucru. Le cer colegilor mei să se trezească din starea asta de tulburare, de ruperea asta tptală de realitate, sigur, şansele sunt mici”, a spus Orban, precizând că decizia va fi luată în câteva săptămâni.

Surse din PNL au precizat pentru News.ro că în Biroul Executiv Naţional s-a cerut, pe mai multe voci, excluderea din partid a lui Ludovic Orban şi a celor apropiaţi fostului lider PNL, care au atacat actuala conducere liberală.

blank