Magistratii Judecătoriei Bârlad s-au pronuntat în dosarul celui mai prost escroc din țară. Gelu Zaharia, în vârstă de 44 de ani, din județul Galati, a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelătorie. El a fost reținut de politiști când încerca să păcălească o femeie de 58 de ani, din Bârlad, promitându-i un loc de muncă. Bãrbatul nu si-a dat seama că a acostat aceeași femeie, pe care a înșelat-o cu câteva săptămâni în urmă, fugind cu bijuteriile și telefonul mobil, după ce i-a promis un loc de muncă ca și femeie de serviciu la Policlinica Stomatologică din Bârlad.

catuse__3_04565100

Potrivit vremeanoua.ro, ghinionul individului a fost că a nimerit tot o victimă de a sa, dar pe care nu a mai recunoscut-o. Prima dată Gelu Zaharia i-a promis femeii că o va angaja la Policlinica Stomatologică cu un salariu de 600 de lei și bonuri de masă. Pentru asta, escrocul i-a precizat victimei că trebuie să își facă fișă medicală, care impune analizele de sânge și efectuarea de radiografii la plămâni. Împreunã au mers la Policlinica Stomatologică, iar la intrarea în sala de radiografii dentare bărbatul i-a spus femeii să lase bijuteriile din aur și telefonul mobil pentru că influentează negativ radiografia.

Și-a lăsat bijuteriile la poartă

Bârlădeanca și-a lăsat bijuteriile și telefonul escrocului, intrând să își facă radiografii la plămâni. Cum în cabinetul respectiv se fac doar radiografii dentare și nu la plămâni, femeia a fost poftită afară de cadrele medicale. Când a ieșit afarã și-a dat seama că a fost păcălită și s-a adresat politiștilor. Individul a dispărut din Bârlad, însă s-a întors după câteva săptămâni în căutarea unei alte victime. Culmea prostiei a fost că, în incinta unui supermarket, a acostat aceeași femeie. Bãrbatul nu a mai recunoscut-o, dar ea și l-a amintit imediat, potrivit publicației vremeanoua.ro Împreună au plecat iarăși la Policlinica Stomatologică, urmând același clișeu, numai că acolo îl asteptau politiștii, care l-au ridicat pentru cercetări. După trei ani de proces, magistrații din cadrul Judecãtoriei Bârlad l-au condamnat la o pedeapsã rezultantă de un an și 410 zile de închisoare sub aspectul sãvârsirii infracțiunii de înșelătorie.

Citeste si...  Metoda Accidentul face ravagii și în Bârlad.