Procurorii DIICOT au efectuat, marți dimineață, mai multe percheziții la traficanți de persoane și proxeneți din patru județe, pentru a destructura un grup infracțional care exploata sexual românce în Irlanda, Marea Britanie și Germania.Procurorii DIICOT fac 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Dâmbovița, Argeș și Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 23 de suspecți, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. La audieri, vor ajunge 46 de persoane.

Potrivit anchetatorilor, încă din anul 2003, membrii grupului infracțional atrăgeau tinere minore, din medii defavorizate, prin metoda Loverboy. Victimele erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani, erau trimise să se prostitueze în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Tinerele erau momite cu promisiuni că banii câștigați în urma prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, care erau membri ai grupului infracțional organizat. De cele mai multe ori, însă, aceștia racolau și alte tinere, pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.

Citeste si...
Percheziţii în Slobozia, la o persoane suspectate de proxenetism

Pentru a câștiga încrederea victimelor, membrii grupului infracțional achiziționau bunuri pe numele tinerelor pe care le exploatau, însă ei erau în fapt adevărații beneficiari ai bunurilor.

Cercetările au mai arătat că gruparea infracțională avea lideri în toate țările unde tinerele erau exploatate sexual. Astfel, în Irlanda, liderii segmentului erau un soț și o soție, iar în Germania și Anglia funcționa câte un lider.