Specialiștii din cadrul (Organizația Mondială a Sănătății) OMS îi avertizează pe părinți și au transmis un avertisment dur, explicându-le de la ce vârstă trebuie să poarte cei mici măști de protecție.

OMS îi avertizează pe părinți că copiii în vârstă de 12 ani și peste ar trebui să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, se arată în recomandările Organizația Mondială a Sănătății.

O problemă stringentă pe masa OMS a fost vârsta de la care copiii ar trebui să poarte mască de protecție și acest fapt ține mai ales de dezvoltarea lor treptată.

În document, OMS „recomandă portul măştii copiilor de 12 ani şi peste în aceleaşi condiţii ca adulţii, în special atunci când nu pot garanta o distanţă de cel puţin un metru faţă de ceilalţi şi dacă transmisia este generalizată în zona respectivă”.

Pe de altă parte, micuții cu vârsta sub 5 ani nu ar trebui să fie obligați să poarte mască! „Această indicaţie este bazată pe siguranţa şi interesul global al copilului şi pe capacitatea sa de a utiliza o mască corect cu o asistenţă minimă”, a precizat OMS.

Pentru categoria de vârstă 6-11 ani, importante sunt efectele potențiale asupra învățământului și a dezvoltării psihosociale și interacțiunile speciale ale copilului cu alte persoane expuse la un risc crescut de a dezvolta o boală gravă.

Mai mult, în cazul copiilor cu probleme de dezvoltare, diverse handicapuri, purtarea măștii NU poate fi obligatorie!

OMS avertizează că micuții nu ar trebui să poarte mască „atunci când fac sport sau practică o activitate fizică, precum alergatul, săritul sau jocul pe un teren de joacă, pentru ca ele să nu le obstrucţioneze respiraţia”.

Ministerul Sănătății a publicat un proiect de norme necesare pentru începerea școlii! Când vor purta elevii mască
Ministerul Sănătății a publicat un proiect cu măsurile sanitare și de protecție necesare pentru începerea școlii în anul 2020-2021. Asfel, printre regulile prezentate, marți seară, prin ordiunul de ministru se numără obligativitatea purtării măștii atât de elevi, de profesori, cât și de personal nedidactic în incinta unității de învățământ.


Citeste si...
Până în prezent 23.400 de români infectați cu coronavirus