IT&C

O vulnerabilitate de Android te pune în pericol dacă îți vinzi telefonul. Un site specializat te ajuta cu sfaturi

Despre sistemul Android se știu cu certitudine două lucruri: este foarte popular mulțumită faptului că este un sistem deschis, dar este, în același timp, un sistem foarte vulnerabil.

Numeroasele breșe de securitate ale Androidului au transformat platforma în ținta preferată a hackerilor atunci când vine vorba de smartphone-uri și tablete. Acum, pe lângă numeroșii viruși existenți, utilizatorii se confruntă cu altă problemă de securitate.
 
Is-Third-Party-the-Best-Party-for-Monetizing-Android-Apps
 
Un grup de cercetători de la Universitatea Cambridge a descoperit că între 500 și 630 de milioane de dispozitive cu Android, de la diverși producători, au o vulnerabilitate serioasă, care poate duce la probleme grave de confidențialitate. Site-ul Playtech.ro sustine ca mai exact, s-ar părea că datele de pe terminalele Android, fie că sunt stocate pe memoria internă sau în cardul SD, nu pot fi șterse complet nici atunci când se face revenirea la setările din fabrică. Cercetătorii au făcut testul pe 21 de smartphone-uri care rulau Android de la versiunea 2.3 până la versiunea 4.3.După ce au revenit la setările din fabrică, operațiune care ar trebui să șteargă definitv toate fișierele și setările făcute de un utilizator, cercetătorii au descoperit că pot recupera măcar parțial datele de pe telefoane.
 
Practic, experții au putut obține contacte, imagini și clipuri video, SMS-uri, email-uri, dar și datele de autentificare folosite în aplicații precum Facebook sau WhatsApp. Problema poate fi cauzată de faptul că producătorii, în unele cazuri, nu încarcă driverele necesare ștergerii complete a memoriei, dar și de faptul că unitățile de stocare de tip flash sunt foarte greu de șters. Totusi, pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa se asigure ca nu vor avea probleme dupa vanzarea unui asemenea telefon, site-ul Playtech.ro a creat un ghid de instructiuni.
 
Deocamdată nu se știe dacă Google sau producătorii de telefoane plănuiesc să rezolve această vulnerabilitate, dar un lucru este cert: dacă vreți să vă vindeți telefoanele, nu strică să verificați de două ori dacă datele sensibile mai pot fi accesate.
blank