Suspect! Niciodată n-a fost arestat! Interlopul a ajuns după gratii doar după ce şi-a înjunghiat nepotul

 bercea mondial

Interlopul ajuns în anturajul familiei preşedintelui a fost parcă abonat al poliţiştilor şi procurorilor. Pe numele lui Sandu Anghel, dar şi ale apropiaţilor săi, au fost deschise mai bine de 120 de dosare penale.

În luna mai, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă, la opt ani şi nouă luni de închisoare, pentru tentativă de omor calificat. Decizia a venit după ce, în 2011, interlopul şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes.

Şi nu este singura condamnare a finului lui Mircea Băsescu. Anul trecut, tot Instanţa Supremă l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Interlopul este acuzat că a ridicat din conturile mai multor societăţi comerciale, în baza unor documente fictive, peste două milioane de lei.

Bercea Mondial este protagonistul a nu mai puţin de 37 de dosare penale. Şi puţine sunt infracţiunile din Codul Penal pe care să nu le fi comis interlopul. Acesta a fost acuzat, în timp, de returnări ilegale de TVA, dare de mită, viol, tâlhărie, sau vătămări corporale.

Mai mult, acesta a mai ieşit în evidenţă prin conducerea maşinii fără a deţine permis, în stare de ebrietate sau cu numere de înmatriculare falsificate.

În pofida acestor fapte, Bercea Mondial nu a fost reţinut niciodată până la începutul anului 2011, după incidentul în care şi-a înjunghiat nepotul.

 

 

Citeste si...  Peste 12.000 de români suferă de HIV/SIDA