Ponta trimite Corpul de Control la Biblioteca Pedagogică

carti patrimoniu

Un număr de 3.989 de cărți vechi și de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului făcut la Biblioteca Pedagogică, a declarat într-o conferință de presă, ministrul Educației, Remus Pricopie. El a precizat că din cele aproape 4.000 de cărți care nu au fost găsite la inventar 189 datează din perioada 1642 — 1850.

„Am înțeles de ce nu s-a dorit realizarea inventarului. Un inventar așa cum scrie la carte a fost făcut ultima dată în 1984”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, și alte nereguli au fost constatate la Biblioteca Pedagogică, printre acestea faptul că fostul director s-a numit singur, iar contabilul și-a dat un salariu mai mare decât cel legal cu 1.000 de lei.

„Nu întotdeauna când faci zgomot în spațiul public ai și dreptate”, a arătat ministrul, referindu-se la protestul care a avut loc în luna februarie în fața Bibliotecii Pedagogice.

Acesta a precizat că personalul bibliotecii a îngreunat procesul de transfer către Biblioteca Centrală Universitară și a continuat să folosească ștampilele instituției și după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență privind trecerea Bibliotecii Pedagogice la BCU.

El a mai spus că s-a solicitat și sprijinul Corpului de control al premierului și că deocamdată nu a făcut nicio plângere penală întrucât pentru acest lucru trebuie adunate toate datele. Ministrul a admis însă că va fi sesizat Parchetul în cazul în care se confirmă prejudiciul.

 

 

Citeste si...  Ponta: Conflictul cu Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe