Soc pentru lumea politica si mai ales pentru liberali: Crin Antonescu și-a anunțat ieșirea din politica exact în anul în care PNL a împlinit 140 de ani de existența! Fostul președinte al liberalilor a spus, pe scena Operei Naționale, ca e pentru ultima data când se adresează unei mulțimi si, ca un mesaj-mostenirea, le-a trasat un cod de conduita colegilor. El le-a cerut sa faca un Parlament puternic daca vor democrație, și le-a reamintit ca un stat de drept înseamnă prezumția de nevinovație chiar și atunci când sunt arestați dușmani politici.
 
Crin Antonescu si-a anuntat ieșirea din politica”Pretenția liberalilor de după 1990 este de a fi la rândul nostru o elită responsabilă, generoasă, o elită dedicată chiar slujitoare și elitele, atâta vreme cât sunt elite, sunt, deși lucrând pentru contemporani și vremea lor, sunt și prin principiile lor deasupra timpului. PNL este singura instituție care a construit pe durata lungă pentru că mereu a avut ca articulații aceste elite, câteva principii și câteva valori.
 
Urarea mea să aveți, în continuare, puterea de a crede în aceste valori și de a le servi, de a avea putere de a apăra prin vocația originară și esențiala a PNL democrația în această țară, statul de drept în aceasta țară, de a avea puterea de a apăra Parlamentul și instituția parlamentară, chiar și atunci când nu aveți majoritate, pentru că nu există, în istorie, și nu există, astăzi, nicăieri democrație fără un Parlament puternic; de a apăra prezumția de nevinovăție, chiar si atunci cand adversarii politici sunt arestați pentru ca prezumția de nevinovatie inseamna printre altele statul de drept, de a apara prin comportament si prin tot ceea ce va pune la dispozitie acest statutu rolul politicianului si al partidelor politice în democrația actuala, de a crede, si nu sunt naiv, mereu si pana la capat ca singura sursa legitima durabila si eficienta a puterii este cetateanul. Aceste lucruri vi le doresc din tot sufletul. La multi ani!”, le-a spus Antonescu liberalilor.
 
Crin Antonescu a pornit la drum in politica inca din anii ’90, nu a schimbat niciodata partidul, deci nu s-a inscris in categoria traseistilor tot mai numerosi acum, a fost deci un liberal convins, insa in ultimii ani traiectoria sa politica nu a fost cea pe care si-ar fi dorit-o. Daca Antonescu a anuntat ca se retrage, sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, nu a comentat pana acum pe marginea deciziilor luate de sotul ei si nici nu da semne ca ar avea acelasi gand ca si el, de a iesi de pe scena politica.
Citeste si...
Crin Antonescu: "Victor Ponta vrea tare proiectul Roşia Montană, este parşivel"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.